logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odczytać kod PIN z pliku bin w DVD 90 Navi, Opel Zafira B?

Jan Wedrownik 24 Mar 2019 13:44 2622 8
REKLAMA
  • #1 17863498
    Jan Wedrownik
    Poziom 11  
    Ocena: 15
    Witam !

Odczytałem wsad z pamięci 24C64, radio DVD 90 Navi, auto opel zafira b i chciałem odczytać kod pin z pliku bin. Nie bardzo mi to wychodzi próbowałem kilka razy ale zawsze mam coś innego więc zwracam się z wielką prośbą o pomoc w odczytaniu kodu lub udzielenia wskazówek jak to zrobić.
    Z góry Dziękuję za wszelką pomoc.
    Załączniki:
    • zafira b.bin (8 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 17873168
    krystian66
    Poziom 14  
    Ocena: 33
    Z Tego co widzę to nie ma kodu.

W załączniku plik który pokazuje jak czytać komórki pamięci aby uzyskać kod.
    Załączniki:
    • Vauxhall code calc.xlsx (7.71 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #3 17874615
    Jan Wedrownik
    Poziom 11  
    Dziękuję Bardzo za informację!
    Mam pytanie, z jakiego elementu mogę odczytać wsad pamięci i odczytać pin ?
    Nadmienię że interesuje mnie pin do immobilizera a auto to zafira b cosmo z silnikiem 1.9 cdti zdth.
    Byłem pewny że jeśli odczytam wsad z radia to wystarczy do obliczenia pinu.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 17874664
    krystian66
    Poziom 14  
    Zależy jakim sprzętem dysponujesz można bezpośrednio z OBD i tak z CIM, BCM, CID, REC, i radio
    Radio z CId-em normalnie działa ?
  • REKLAMA
  • #5 17875082
    Jan Wedrownik
    Poziom 11  
    Radio z CID-em działa normalnie.
    Z interfejsów diagnostycznych mam dostęp do Op-com, Carprog i programator CH341A z klipsem. Op-comem próbowałem i albo nie ma takiej możliwości albo po prostu nie umiem /zajmuję się tym amatorsko/ , Carprog niestety nie łączy się po Can , wyświetla się błąd komunikacji.
  • Pomocny post
    #6 17875107
    krystian66
    Poziom 14  
    Carprogiem nie powinieneś mieć problemu z odczytem innych pamięci. Łatwo wyciągnie z Cida tylko musisz wylutować pamięć Bcm ma procesor też nie ma problemu a plik Ci podpowie gdzie zapisany jest kod.
  • #7 17877069
    Jan Wedrownik
    Poziom 11  
    Mam jeszcze jedną prośbę o pomoc z odczytem kodu z tego pliku , oczywiście jeśli odczytałem wsad z odpowiedniej pamięci. Z góry Dziękuję.
    Załączniki:
    • bcm.bin (64 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #8 17895957
    Jan Wedrownik
    Poziom 11  
    Ze względu na to że temat ma małe zainteresowanie i utkwił w miejscu proponuję o zamknięcie. Dziękuję Bardzo za pomoc.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik odczytał wsad z pamięci 24C64 w radiu DVD 90 Navi w Oplu Zafirze B i poszukuje pomocy w odczytaniu kodu PIN z pliku bin. Odpowiedzi sugerują, że kod PIN może nie być zapisany w odczytanym pliku, a także wskazują na inne metody odczytu, takie jak bezpośredni dostęp do pamięci z użyciem interfejsów diagnostycznych (OBD, Carprog). Użytkownik dysponuje sprzętem diagnostycznym, ale napotyka problemy z komunikacją. W końcu temat został uznany za mało interesujący i zamknięty.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA