logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jakie słuchawki nauszne głośne z wiernością dźwięku

JasomiT 27 Mar 2019 21:38 861 14
REKLAMA
  • #1 17870667
    JasomiT
    Poziom 15  
    Ocena: 48
    Witam, tytuł trochę nie określony, ale nie wiedziałem co napisać.
    Szukam słuchawek
    nauszne - chyba tak się pisze, czyli te duże,
    zamknięte, jak największa separacja otoczenia od dźwięku
    jakość, całe spektrum dźwięku.
    O co chodzi? lubię słuchać wieczorem muzyki, ale nie chcę przeszkadzać dzieciom.
    Słucham wokal, trace, trochę rok.
    czasem instrumentalną, czy poważną.
    Cena do 100zł, używane, wygląd nie ważny, mogą wyglądać jak plastikowa zabawka czy coś, aby grały ładnie.
    Chce by słuchawki mi dały w miarę wierny dźwięk i możliwie głośny.
    Obecnie mam słuchawki Philips sbc hp200 stare ale w miarę dobre, nawet jestem dość zadowolony, ale trochę słabo tłumią otoczenie, przez co słyszą inni co ja słucham, zdecydowanie za ciche i trochę brakuje dołu.
    Zacząłem szukać czegoś innego i kierując się komentarzami i tym co jest do kupna w okolicy zakupiłem Sony mdr-xd200, sądziłem ze będzie poprawa i bardzo się zawiodłem.
    Dźwięk okazał się może i głośniejszy ale bardzo ostry, twardy, brak dołu, nieco świdrująca góra i środek który bardzo męczy, po trzech piosenkach zdjąłem słuchawki bo miałem dość.
    Jeżeli ktoś ma model który śmiało poleci, a może posiada taki, to proszę o informację i kilka słów.
  • REKLAMA
  • #2 17870726
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #3 17873601
    itsapp
    Poziom 9  
    Ocena: 10
    Za niewiele ponad 100 zł możesz dostać nowe Superlux HD 669, które jak na swoją cenę na prawdę dobrze brzmią (moje trochę musiały pograć żeby się rozwinąć), mają zamkniętą konstrukcję z w miarę dobrym tłumieniem, i są dosyć dobrze wykonane (chociaż tyłka wykonanie nie urywa jeśli chodzi o użyte plastiki). Mam podpięte do laptopa, i grają fajnie bez żadnego ampa.

Nie są to możne Sennheiser HD 600 do których mam porównanie, ale w swojej cenie fajna sprawa.
  • REKLAMA
  • #4 17874031
    JasomiT
    Poziom 15  
    Dziekuje, chyba przetestuje te Sennheiser HD 203.
    O dopiero odświeżyła mi się druga odpowiedz, to juz mam dwie pary do sprawdzenia. Komentarze mają pozytywne, chociaż o tych sony też krążyły dobre opinie a okazaly się pomyłką.
    Druga sprawa, sluchawki za 1000zł a z czego one że tyle kosztują, ze złota czy co.
  • #5 17878432
    bbobii
    Poziom 27  
    Ocena: 83
    JasomiT napisał:
    Druga sprawa, sluchawki za 1000zł a z czego one że tyle kosztują, ze złota czy co.
    Skoro pytasz HD203 będą grały jak najbardziej (powiedzmy taki WV Golf), natomiast słuchawki dajmy na to JBL Everest Elite 700 (ok 990 zł) to taki Mercedes a takie Sennheiser HE 1 (50000 Euro) to Maserati Quattroporte GTS.

Dorzuć 100 zł i kup nowe
    Słuchawki Creative AURVANA LIVE
  • #6 17878475
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #7 17878508
    bbobii
    Poziom 27  
    Ocena: 83
    Też mam, robiłem recabling, grają zacnie. Co prawda do JBL Everest im trochę brakuje, ale lepsze od HD 203.
  • #8 17878530
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #9 17884379
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #10 17884449
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #11 17884506
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #12 17884551
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #13 17904871
    JasomiT
    Poziom 15  
    Dziękuje za uwagę i podzielenie się spostrzeżeniami, nic nie pisałem, ale to nie znaczy że nie czytałem.
    po opinii kolegów postanowiłem kupić Sennheiser HD 203 , ale nie wyszło, problem dziwny ze sprzedającym.
    Teraz zakupiłem opisane Creative AURVANA LIVE, przyjdą, odsłucham, opiszę.
    Dziękuję
  • #14 17904935
    adam_1991r
    Poziom 27  
    Ocena: 153
    Mnie w tym budżecie pozytywnie zaskoczyły Superlux HD681. Porównywałem z jakimś Sony za podobną cenę, jak i z 2 krotnie droższym AKG i naprawdę zagrały lepiej. Sporo basu, ale nie dominuje. Średnica i góra pasma bardzo przyjemna, ogólnie grają dosyć jasno i dużo w nich słychać. Jedynie wygląd nie zachwyca.
  • #15 17932554
    JasomiT
    Poziom 15  
    No i trochę słucham sobie na tych creative i opinii nie bardzo mogę sobie wyrobić.
    Ogólnie jak je dostałem to byłem trochę zawiedziony, wygląd nieco archaiczny, pałąk łączący bardzo słabo dociska do głowy.
    Po odsłuchach jednak nie jest tak żle.
    Jednak dobrze się trzymają głowy, a miękkie nauszniki w miarę wygłuszają, w porównaniu z sony które wymieniałem wcześniej są o niebo lepsze.
    Mają mocniejszą a głośniejszą górę, grają cieplej, chociaż brakuje ciut dołu i mogły by być głośniejsze.
    Jednak jestem zadowolony i dziękuję za porady, na razie zostają :)

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje słuchawek nausznych z dobrą jakością dźwięku i izolacją od otoczenia w budżecie do 100 zł. Obecnie korzysta z Philips SBC HP200, które nie spełniają jego oczekiwań pod względem tłumienia hałasu i głośności. W odpowiedziach polecane są modele takie jak Sennheiser HD 203, Superlux HD 669 oraz Creative Aurvana Live, które oferują lepszą jakość dźwięku i izolację. Użytkownik wyraził zainteresowanie Sennheiser HD 203, ale ostatecznie zdecydował się na Creative Aurvana Live, które po pierwszych odsłuchach okazały się lepsze od wcześniejszych słuchawek Sony MDR-XD200.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA