logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

VW Fox 1.2 - co to za element z wylocikiem z tyłu silnika? Traci moc, trzęsie.

Kasjeer 01 Kwi 2019 20:41 3303 4
REKLAMA
  • #1 17880249
    Kasjeer
    Poziom 5  
    Witajcie ,
    Mam następujący problem , nie mam pojęcia jak to nazwać a że praktycznie wiem o silnikach tyle co nic, to proszę o podpowiedź co to jest na zdjęciu. Dodam że Fox chodzi na niskich obrotach i trzęsie , czasem traci moc z checkiem, podejrzewam że cewki i leci na 2 garach .
    Na tej puszecce z tyłu jest taki wylocik, jak go przytkam palcem to Fox się dusi i wywala check ( nie wiem czy to możliwe ale tak jest xd )
    Załączniki:
    • VW Fox 1.2 - co to za element z wylocikiem z tyłu silnika? Traci moc, trzęsie. Screenshot_20190401-203136.png (1.08 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 17881244
    Kasjeer
    Poziom 5  
    Ktoś może wie, co to to to w załączniku ?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 17881279
    kociol96
    Poziom 22  
    Ocena: 45
    Poszukaj kogoś z wtyczką pod VAG'a i niech zczyta Ci błędy.
  • REKLAMA
  • #4 17881282
    Kasjeer
    Poziom 5  
    To akurat o co pytałem - to już znalazłem , odma.

Prawdopodobnie wypada zapłon - świece + cewki, silnikiem trzęsie, check zaczyna migać a z rury pierdzi ogromnie.
  • #5 17961650
    Kasjeer
    Poziom 5  
    Witajcie ponownie.

Według kompa, był problem z cewkami, wymienione świece + cewki, niby trochę lepiej ale auto dalej trzęsie i zapala się check jak się stoi chwilę np. na światłach i traci moc, po wciśnięciu gazu dochodzi z oporem do max 3 tys i telepie.

Myślę nad wyczyszczeniem przepustnicy, proszę o opinie - czy mogę po prostu ją rozkręcić i benzyną wyczyścić ? Podejrzewam że klapka z dolotu się zacina.
    Dwa - czy wymagana jest adaptacja? Czy w Foxiku mogę sobie ją sciągnąć potem założyć i będzie ok?

Dzięki z góry.
REKLAMA