Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Nie mogę się dostać na stronę allegro !

10 Wrz 2005 21:38 25846 15
  • Poziom 11  
    Mam problem nie mogę się dostać na stronę allegro tylko ta strona nie chce się załadować. Wyskakuje nie można wyświetlić strony ( nie można znaleźć serwera) w pierwszej chwili ładuje a później wyświetla to co pisałem.
    Miałem takie same kiedyś problemy poprzednio z logowaniem się na koncie bankowym.
    ale musiałem zrobić format i po formacie wszystko było ok .

    Moderowany przez TONI_2003:

    Jeśli się nie zna regulaminu to potem są pretensje !
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/faq.php
    Ostatni raz poprawiałem Twe błędy w temacie postu jak i w jego treści !


    Rady:
    - dbaj o styl swojej wypowiedzi
    - nie popełniaj błędów
    - nie zaniżaj poziomu elektroda.pl
    Dziękujemy
  • Poziom 24  
    To zrób format jeszcze raz :].

    Moderowany przez jankolo:

    Kolego Krapicki, czemu kolega uparł się na wypisywanie bezsensownych porad?

  • Poziom 12  
    Moze sproboj wejsc za pomoca serwera proxy np. w3cache.icm.edu.pl port 8080
  • Poziom 24  
    nanotech napisał:
    Moze sproboj wejsc za pomoca serwera proxy np. w3cache.icm.edu.pl port 8080


    Też można ... Ta metoda przypomina mi młodzieńcze lata ... :)
  • Poziom 35  
    krapicki napisał:
    To zrób format jeszcze raz :].

    Format to jest ostateczność oa nie rozwiązanie

    WUWU3 wklej loga na forum z HijackThis
  • Pomocny post
    Poziom 10  
    Sćiągnij mozille firefox i po kłopocie...
  • Poziom 14  
    Wpisz sobie pare DNS-ow w ustawieniach połaczenia.
    Najlepiej jako pierwszy adres swojego operatora, a jako kolejny jakis inny. Ja mam od providera wpisany a do tego TP-sy i wszystko jest pieknie.
  • Poziom 11  
    zainstalowałem mozille i wszystko ok
    pozdrawiam i dziękuje

  • Poziom 43  
    moim zdanie nie rozwiązałes problemu
    zmieniłe sprzeglądarke ale problem na IE pozostał.
    jakie masz IE ?
    zainstalowane masz łaty na systemie ?
  • Poziom 21  
    Od paru dni dns-y operatora netii (chyba netii) nie działają jeśli się nie łączymy przez netię to znaczy 195.114.161.61 i 195.114.181.130 . Najlepiej zmienić na tp-sowskie i powinno wszystko wrócić do normy.
  • Poziom 14  
    Ja bym zrezygnowal z IE, z tego co media donosza, to sa w nim tylko bledy. Najlepiej wylaczyc go na firewallu, zeby sie nie laczyl ze swiatem i postawic Opere, albo Firefoksa. Ja uzywam pierwszego i jestem b. zadowolony:)

    Tu sa DNS-y TP-sy, coby nie trzeba bylo szukac:
    194.204.159.1
    194.204.152.34

    Wiem, ze Asterowskie dzialaja tylko dla ich klientow.

  • Poziom 43  
    pozwole sobie na wypowiedź poza tematem

    Poliken napisał:
    Ja bym zrezygnowal z IE, z tego co media donosza, to sa w nim tylko bledy. Najlepiej wylaczyc go na firewallu, zeby się nie laczyl ze swiatem i postawic Opere, albo Firefoksa. Ja uzywam pierwszego i jestem b. zadowolony:)


    co do samych błedów to chyba przesadziłeś , tak samo jak z blokadą na firewall'u

    osobiście używam firefoxa na linuksie , poczytaj sobie tutaj

    http://www.linux.pl/?id=news&show=2637#dalej

    jednak nie odejde od FF

    wszystkie przeglądarki maja luki - mam szukac na opere? chyba nie o to chodzi - kwestia na ile wydawca jest fair wobec uzytkowników i na ile informuje ich o nieszczelności w swoich produktach

    przepraszam że nic do tematu nie wniosłaem ale rozmowa i tak już od tematu odstąpiła

    pozdrawiam
  • Poziom 14  
    Wniosles, bo zapomnialem, zeby nie uzywac Firewalla z Windowsa!
  • Poziom 12  
    może zablokowałeś w opcjach w IE albo w firewall masz ją zablokowaną ja tak miałem z gg ale zanim doszwedłem co było przyczyną trwało to długo
  • Poziom 12  
    Moze zlapal jakiegos worma co blokuje dostep do okreslonych witryn www. tez tak mialem ostatnio na pewnym kompie. Nie dzialal onet.pl ww.mks.com.pl i duzo stron nt. security, antyvir. Oczywiscie pomogl program antywiursowy ;)
  • Poziom 12  
    a wiecie jak najgłubszym sposobem zablokowałem sobie konto na allergo byłem u dziewczyny to byl wieczór i licytowałem hdd a moj brat byl w domu i zalogował sie i licytował jakiś pistolet i allegro wykryło logowanie z dwuch różnych adresów IP i zablokowało mi konto hehe na allegro nie mogłem wejsc musiałem im wysłać skan dowodu osobistego trawało to jakoś prawie 3 tygodnie hehe