logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wzmacniacz PIONEER GM X702 - czasami sam się wyłącza

djluzak 11 Wrz 2005 11:55 2873 5
REKLAMA
  • #1 1808822
    djluzak
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    Chodzi o wzmacniacz PIONEER GM X702

Gosc napisal tak:

(...) wzmacniacz czasami sie wyłącza nie wiadomo czemu zgaśnie na 2, 3 sekundy i znowu sie włącza (działa jakieś zabezpieczenie), ciekawe że robi tak tylko jak jest cicho, jak radio jest zrobione dość głośno to się nie wyłącza nie wiem co to może być(...)

Jak myslicie czemu sie sam wylacza i wlacza?
    Co to moze byc?

Nikt nie jest w stanie mi pomoc?
  • REKLAMA
  • #2 1811740
    Andrenalin
    Poziom 17  
    Ocena: 34
    Może jest jakiś automatyczny STAND BY, gdy nie ma sygnału? Czy wyłącza się gdy muzyka nie gra?
  • REKLAMA
  • #3 1813647
    airbob
    Poziom 20  
    Ocena: 14
    A wyłącza się na stby czy na protect ?
  • REKLAMA
  • #4 11389708
    Groszek202
    Poziom 2  
    U mnie dzieje się podobnie, lecz kolega od którego go dostałem mówił mi, że on działał mu w jakiejś pozycji a gdy zostanie wstrząśnięty to nagle odcina się tak jakby bezpiecznik automatyczny przeciwzwarciowy lub odcinający końcówkę mocy i uruchamia się ponownie. Sprawdzałem to no i rzeczywiście nie chce mi działać, musi być w jakiejś tam pozycji ale również jej znaleźć nie mogłem. Podobno lutowali końcówkę mocy, tak mi powiedział ale końcówka jest nieruszona i nie wiem czego to przyczyna, mi się wydaje że gdzieś coś nie łączy bo po puknięciu tuba zabuczy na chwilę i się resetuje.
  • REKLAMA
  • #5 11394837
    jur1
    Specjalista techniki DVD
    Ocena: 273
    Sam sobie podałeś niezbędne informacje i prawie masz rozwiązanie. Przerwy a podpowiedź "jest taka pozycja wzmacniacza" ( czas przeszły ) sugeruje iż jest to przerwa przy elemencie raczej dużym i ciężkim i pewnie wydzielającym dużo ciepła. Trzeba poświęcić trochę czasu i znaleźć przerwę, zimny lut albo pękniętą ścieżkę lub zwarcie.
  • #6 11398381
    Groszek202
    Poziom 2  
    Wiem, nie musisz mnie specjalnie uświadamiać. Napisałem po prostu jaki problem jest u mnie. Znalazłem w sieci cały układ i książkę serwisową, będę mieć wolny czas to do tego zajrzę.

Zamiast bezpiecznika po prostu był kabel grubości 2-3mm łączący blaszki. Myślę, że tam się nic nie nadpaliło czy co gorsza spaliło.
REKLAMA