logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy konwerter Unicable zadziała z Modułem CAM w TV SONY KD-55X8508C?

kolek95 17 Kwi 2019 18:38 2529 8
REKLAMA
  • #1 17911628
    kolek95
    Poziom 7  
    Ocena: 1
    Witam,
    Chciałbym się dowiedzieć czy po zakupie konwertera Unicable np tego: Link
    Bedę mógł korzystać z Modułu CAM/CI w telewizorze KD-55X8508C. Mam Polsat i NC+ przy telewizorze, do tej pory zmiana sygnału za pomocą przełącznika, lecz niestety padł. Myślę o bardziej wygodnym rozwiązaniu, bez kucia ścian. Dodam, że polsat wykorzystywany jest naprzemiennie z NC+.
  • REKLAMA
  • #2 17912275
    vito007
    Poziom 26  
    Ocena: 216
    Dekoder (tuner/głowica) muszą wspierać standard unicable. W specyfikacji telewizora nie ma nic o unicable, także wygląda na to, że nie wspiera on tego standardu.
    Moduł CAM nie ma nic do unicable.
  • REKLAMA
  • #4 17912690
    kolek95
    Poziom 7  
    Dzięki za info, posiadam jeszcze jeden TV z obsługą Unicable, a na odpowiedź czekam z Sony dot. Unicable. I teraz druga sprawa. Mam 2 Urządzenia obsługujące Unicable i dalej. 1.NC+ 2.Polsat. Czy jeśli podłącze pod Konwerter Unicable, rozdzielę sygnał w pokoju na 2 urządzenia to czy funkcja ta będzie działać, czy nie ma znaczenia to że są to dwaj dostawcy. Pytam bo się nie znam i różnie z tymi "Prawami" potem się dzieje. Czy jakie rozwiązanie państwo by tutaj zaproponowali? Może można zrobić coś lepiej?
  • #5 17912744
    vito007
    Poziom 26  
    kolek95 napisał:
    Czy jeśli podłącze pod Konwerter Unicable, rozdzielę sygnał w pokoju na 2 urządzenia to czy funkcja ta będzie działać, czy nie ma znaczenia to że są to dwaj dostawcy

Nie ma znaczenia, kto jest dostawcą.
    Jeśli unicable będzie skonfigurowane prawidłowo, to będzie działać.

IMHO tv sony nie obsługują unicable. Musiało by być w MENU coś do zmiany w konfiguracji tunera tvsat, a nic takiego nie ma.
  • REKLAMA
  • #6 17912761
    kolek95
    Poziom 7  
    Dziękuję, za odpowiedz. Dalej ostatnie moje pytanie, dot konwertera. Szukam informacji ale wole się upewnić. Mógłbym kupić KONWERTER INVERTO UNICABLE II, lecz wiązałoby się to z wymianą wszystkich dekoderów w domu. Czy opcja, którą zaproponowałem jest wystarczająca(Link w pierwszym poście)? Czy konwerter Unicable zadziała z Modułem CAM w TV SONY KD-55X8508C?

Na czerwono odbiorniki w tym schemacie. Chciałbym poznać opinie tez czy warto wymienić dekodery, czy jest to najlepsza opcja. Jak to państwo by zrobili u siebie.
  • #7 17912797
    vito007
    Poziom 26  
    Zwróć uwagę, że konwertery unicable są różne i mogą obsługiwać 4,8 lub więcej tunerów/głowic. Poza tym są dwa standardy unicable, które też determinują max ilość podłączonych urządzeń.
    A do tego są takie które oprócz unicable mają wyjścia (2 lub 3) na stare dekodery (bez unicable)

co do twojego rysunku to rozumiem, że te dwa dekodery na dole to unicable, a trzy wyżej zwykłe. Z konwerterem z linku powinno być ok.
  • #8 17915579
    vito007
    Poziom 26  
    No i jak, działa? :?:
  • REKLAMA
  • #9 17916634
    kolek95
    Poziom 7  
    Dopiero zamówiłem, sprawdzę po weekendzie

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik pyta, czy konwerter Unicable będzie działał z modułem CAM w telewizorze Sony KD-55X8508C. Odpowiedzi wskazują, że telewizor nie obsługuje standardu Unicable, co oznacza, że moduł CAM nie jest kompatybilny z tym rozwiązaniem. Użytkownik rozważa podłączenie dwóch urządzeń (NC+ i Polsat) do konwertera Unicable, co nie powinno stanowić problemu, o ile konwerter jest prawidłowo skonfigurowany. W dyskusji poruszono również różne typy konwerterów Unicable oraz ich zdolność do obsługi wielu tunerów. Użytkownik planuje zakup konwertera i zamierza przetestować jego działanie.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA