Witam,
Moja wiedza na temat prądu jest taka, że on kopie, więc przepraszam jeśli głupio pytam.
Co usiłuję zrobić
Samsung S8 wspiera fast charging 5V/3A lub 9V/2A dla USB-C.
Chcę zbudować ładowarkę do motoru. Akumulator 12V.
Załóżmy, że intersuje mnie opcja 9V/2A. Chociaż nie jestem do niej przywiązany, jeśli ta druga jest z jakiegoś powodu lepsza.
Krótka powtórka z fizyki
$$R=\frac{V}{I}$$
$$P=\frac{V^2}{R}$$
czyli
$$R=\frac{12V akumulator - 9V spadek\_napięcia}{2A} = 1,5 \Omega$$
$$P=\frac{(12-9)^2}{1,5} = 6W$$
Zatem potrzebuję bezpiecznika typu blade o parametrach 1,5 Ohm i wytrymałości 6 W.
Kupiłem 2.1Amp 2.1Amp Motorcycle SAE to USB Adapter USB Charger Cable Kit 12V-24V Waterproof na ebay (nie mogę zamieszczać liknów zewnętrznych), ale po podłączeniu, telefon ładuje się prądem max 1700mA. Używając orginalnej ładowarki osiągam 2200mA.
Nie wiem jaki tam jest bspiecznik, bo nie jest opisany i nie bardzo mam jak zmierzyć. Jest czerwony.
Problem
No właśnie, gdzie jest problem?
Akumulator w motorze, czy może bezpiecznik w ładowarce?
Jak dobrać bezpiecznik o zadanych parametrach? Znalazłem 3A/12VDC, ale zakładam, że to chyba nie to.
Pozdrawiam,
Przemek
Moja wiedza na temat prądu jest taka, że on kopie, więc przepraszam jeśli głupio pytam.
Co usiłuję zrobić
Samsung S8 wspiera fast charging 5V/3A lub 9V/2A dla USB-C.
Chcę zbudować ładowarkę do motoru. Akumulator 12V.
Załóżmy, że intersuje mnie opcja 9V/2A. Chociaż nie jestem do niej przywiązany, jeśli ta druga jest z jakiegoś powodu lepsza.
Krótka powtórka z fizyki
$$R=\frac{V}{I}$$
$$P=\frac{V^2}{R}$$
czyli
$$R=\frac{12V akumulator - 9V spadek\_napięcia}{2A} = 1,5 \Omega$$
$$P=\frac{(12-9)^2}{1,5} = 6W$$
Zatem potrzebuję bezpiecznika typu blade o parametrach 1,5 Ohm i wytrymałości 6 W.
Kupiłem 2.1Amp 2.1Amp Motorcycle SAE to USB Adapter USB Charger Cable Kit 12V-24V Waterproof na ebay (nie mogę zamieszczać liknów zewnętrznych), ale po podłączeniu, telefon ładuje się prądem max 1700mA. Używając orginalnej ładowarki osiągam 2200mA.
Nie wiem jaki tam jest bspiecznik, bo nie jest opisany i nie bardzo mam jak zmierzyć. Jest czerwony.
Problem
No właśnie, gdzie jest problem?
Akumulator w motorze, czy może bezpiecznik w ładowarce?
Jak dobrać bezpiecznik o zadanych parametrach? Znalazłem 3A/12VDC, ale zakładam, że to chyba nie to.
Pozdrawiam,
Przemek