logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Serwis odrzucił gwarancję laptopa za zalanie - czy zdjęcia to udowadniają?

Milker333 25 Kwi 2019 15:18 963 6
REKLAMA
  • #1 17925818
    Milker333
    Poziom 2  
    Witam,
    Piszę tutaj na forum ponieważ chciałbym otrzymać subiektywną ocenę.
    Do rzeczy ostatnio wysłałem laptopa na gwarancje z powodu niedziałających przycisków.

Serwis odpowiedział że wina leży po mojej stronie ponieważ laptop został rzekomo zalany. Oczywiście nie był. W prośbie o dowód zalania dostałem niżej dodane zdjęcia. Czy waszym zdaniem taki dowód jest mało wiarygodny i serwis próbuje umyć ręce od wad swojego produktu? Czy powinienem dalej próbować go reklamować czy jestem z góry skazany na porażkę?
    Serwis odrzucił gwarancję laptopa za zalanie - czy zdjęcia to udowadniają? Serwis odrzucił gwarancję laptopa za zalanie - czy zdjęcia to udowadniają? Serwis odrzucił gwarancję laptopa za zalanie - czy zdjęcia to udowadniają? Serwis odrzucił gwarancję laptopa za zalanie - czy zdjęcia to udowadniają?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 17925828
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #3 17925830
    Milker333
    Poziom 2  
    Dziekuje za odpowiedź.
    Laptoo kupiony w Neonet, serwis producenta.

Gwarancja standardowa 2 letnia jak przy wiekszosci produktów.

Zapomniałem dodać laptop Msi gl72 7rd
  • #4 17925837
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #5 17925844
    Milker333
    Poziom 2  
    Dodatkowo padły klawisze po drugiej stronie, tylda, 1. Zdjęć rzekomego zalania w tym miejscu nie ma.

Napisałem do serwisu o dogłębne wskazanie mojej winy, z zdjeciami pod klawiaturą.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #6 17926168
    lisek
    Serwisant RTV
    Ocena: 6828
    Kiedy kupiłeś tego ( Msi gl72 7rd )? Link_ specyfikacja
    :idea: Ja tam nic nie widzę... zalanego

Cytat:
    Trzecie i czwarte zdjęcie - widać dokładnie kurz przyklejony między klawiszami, pod L,

Jeśli to po Roku użytkowania ... to niewiele.

p.s
    Ten model pojawił sie w k.III-kwart. 2017r.
    - zazwyczaj płyta MS-16J91

Serwis odrzucił gwarancję laptopa za zalanie - czy zdjęcia to udowadniają? Serwis odrzucił gwarancję laptopa za zalanie - czy zdjęcia to udowadniają?
  • #7 17927144
    sk1977
    Spec od komputerów
    Ocena: 742
    Na zdjęciach trudno ocenić - może być to drobne zalanie lub nawet efekt zawilgocenia - nie powinien jednak wpływać na działanie klawiatury (na zdjęciach widać tylko ślady na wierzchniej części folii), chyba że np. pod klawiszami także są ślady.
    Pomogłem? Kup mi kawę.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił laptopa MSI GL72 7RD do serwisu z powodu niedziałających klawiszy, jednak serwis odrzucił gwarancję, twierdząc, że urządzenie zostało zalane. Użytkownik nie zgadza się z tą opinią i prosi o ocenę zdjęć, które otrzymał jako dowód zalania. W odpowiedziach forumowiczów pojawiają się wątpliwości co do wiarygodności dowodów, wskazując na obecność kurzu i zanieczyszczeń, które mogą sugerować jedynie niewielkie zalanie lub zawilgocenie, a nie poważne uszkodzenie. Użytkownik planuje dalsze działania w celu reklamacji.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA