logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak uruchomić Tryb Recovery w TV Philips 50PUH6400 bez przycisków?

skrzyniu 26 Kwi 2019 10:38 10167 21
REKLAMA
  • #1 17927345
    skrzyniu
    Poziom 15  
    Ocena: 67
    Witam.

TV jak w temacie. Jak wejść w tryb "recovery"? TV ma pętlę restartów i muszę wgrać soft, ale nie mogę wejść w "recovery". Sam TV nie posiada przycisków, aby za ich pośrednictwem dostać się do tego trybu. W "Service Menu", także nie ma opcji, aby wprowadzić w ten tryb.

Z góry dziękuję za pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 17927429
    kisiek
    Poziom 22  
    Ocena: 112
    Spróbuj tego rozwiązania:

1. Odłącz przewód zasilający od gniazda zasilania.
    2. Naciśnij i przytrzymaj strzałkę „Down” na joypadzie z tyłu telewizora.
    3. Następnie podłącz ponownie telewizor do gniazda zasilania, odczekaj 10 sekund i przejdź do trybu „Odzyskiwanie systemu Android”. Nie, że w niektórych modelach radia Android TV firmy Philips nie uruchamia się „Odzyskiwanie systemu Android”, dlatego użyj polecenia ADB: odzyskiwanie systemu adb (pomoc)
    4. Pobierz plik ZIP zawierający „WipeDataTool.upg” na swój komputer i rozpakuj go do katalogu głównego dysku USB.
    5. Zaleca się odłączenie wszystkich innych urządzeń USB od telewizora.
    6. Podłącz dysk USB z przygotowanym plikiem do telewizora.
    7. Wybierz pozycję menu „Zastosuj aktualizację z pamięci zewnętrznej” za pomocą przycisków w górę / w dół na pilocie i uruchom „WipeDataTool.upg”.
    8. Poczekaj, aż ponownie zobaczysz menu odzyskiwania z komunikatem potwierdzenia „WipeData complete”.

Pobierz go na USB, zmień jego nazwę na „Wipe Data Tool.up”
    9. Użyj pilota, aby wybrać „Uruchom ponownie system teraz”. Telewizor musi uruchomić się w trybie operacyjnym.
    Załączniki:
    • wipedatatool_QM15.2ELA.zip (355.29 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #4 17927545
    skrzyniu
    Poziom 15  
    kisiek napisał:
    Spróbuj tego
    2. Naciśnij i przytrzymaj strzałkę „Down” na joypadzie z tyłu telewizora.

Czytaj ze zrozumieniem ;-)
    Napisalem ze w tym modelu nie ma przycisków w tv. Brak joypada ;-)

Dodano po 1 [minuty]:

imperpl napisał:
    Nie wejdziesz w tryb recovery, chyba, że jest bardzo stara wersja softu. W nowszych opcja wejścia w recovery jest zablokowana.

Jakieś pomysły ??
  • REKLAMA
  • #6 17927805
    lisek
    Serwisant RTV
    Ocena: 6862
    Ten model (Android) to chassis QM15.2E LA

Może coś napisano w tym opracowaniu Link
  • REKLAMA
  • #7 17927826
    kisiek
    Poziom 22  
    Ocena: 112
    lisek napisał:
    Ten model (Android) to chassis QM15.2E LA

Może coś napisano w tym opracowaniu Link

Właśnie z tego linku jest instrukcja
  • #8 17928923
    lisek
    Serwisant RTV
    Przeczytaj i zastosuj trick z ost. odpowiedzi na Link_
    Cytat:
    PHILIPS Android SMART TV 2015
    1. Выключаем из розетки
    2. Зажимаем джойстик вниз на тыльной стороне телевизора
    3. Включаем в розетку, и ждем пока не загрузиться в Recovery.

* jest i (Обсуждение » | TV 2016 | TV 2017 | TV 2018 )

Reszta całąana Link
    Troszkę pod Link
  • #9 17930642
    skrzyniu
    Poziom 15  
    Ale przecież już pisałem że ten tv nie ma zadnego joypada z tylu tv ani pod spodem
  • #10 17931473
    lisek
    Serwisant RTV
    To model z sierpnia 2015 ,
    - zobacz czy na płycie nie "przewidziano miejsce " dla Joy"a
  • REKLAMA
  • #11 17934484
    skrzyniu
    Poziom 15  
    Jednak wiek robi swoje... upierałem sie że nie ma joya a jednak dziwny ale był.

Po kilku, kilkunastu próbach udalo sìe wejśc do recovery.

Przy próbie wgrania pobranego zipa z właściwym wsadem wywala problem "footer is wrong" Zmienilem rozszeżenie zip na .upg jak gdzies wyczytalem ze wrazie problemow tak zrobić ale wywala ten sam błąd.

Kolejna próba to wypakowanie z zipa wsadu i próba jego wgrania i tym razem wywala bład ale inny - no file_contextsscript succeeded

Robienie wipe nic nie dalo. Sprawdzilem na trzech pendrive i to samo.

Wsad zgodnie z opisem do mojego modelu QM15.2ELA

Jakieś sugestie co może być nie tak ?

Jak uruchomić Tryb Recovery w TV Philips 50PUH6400 bez przycisków?
  • #13 17941516
    skrzyniu
    Poziom 15  
    W tym tv nie ma slotu na karte sd. Sa tylko 3usb i próbowalem ze wszystkich 3gniazd na 2 roznych penach i to samo. Wywala błąd...
  • #14 17943702
    skrzyniu
    Poziom 15  
    Już mi ręce opadają z tym tv... Pomyślałem sobie że może wpakuje płytę od innego philipsa z androidem. Jako że tv w nomy będzie mi wisiał na ścianie to to lekka przeróbka tylnej obudowy nie będzie widoczna...

Pod ręką znalazł się main od 55pus6412. Płyta mocniejsza wiec idealnie by się nadawała..
    Po podłączeniu obraz wyświetla co drugą linię i jest jakby podzielony na pół. W trybie serwisowym nie znalazłem żadnych opcji zmiany modelu matrycy tak jak to jest np w LG czy Samsungu. No chyba że źle patrzę i ktoś mi poradzi.

Matryca która siedzi w tym 50PUH6400 jest z zewnętrzną logiką więc teoretycznie powinno wsio chodzić a jednak nie chodzi dobrze.

Ktoś coś poradzi, pomoże abym miał poprawny obraz ??
    Z góry dziękuję. Jak uruchomić Tryb Recovery w TV Philips 50PUH6400 bez przycisków?
  • #15 17977963
    skrzyniu
    Poziom 15  
    Ktoś pomoże z tą matrycą ?
  • #16 17983012
    lisek
    Serwisant RTV
    Cytat:
    main od 55pus6412.

W modelach 43/ 49/ 55/ .... serii xxPUS84... stosowano
    Main board 715G8579-M01-B0.0-005Y
    *seria zbliżona do 50" to matryca 49" TPT490U2-EQYSHM-G

Znajdz włąściwą płytę i wtedy kombinuj

p.s
    PHILIPS 55PUS6412/12 to chassis TPM17.1E LA
    - main 715G8579-M01-B00-005Y with matrix code 148
  • #17 17984548
    skrzyniu
    Poziom 15  
    A jest jakaś możliwość aby do tej płyty pus6412 dodać obsługe matycy którą posiadam ??
  • #18 18336130
    plopki
    Poziom 13  
    Odkopuję, bo ma podobny problem.
    Od jakiegoś czasu TV wypisuje mi "Mało pamięci, zwolnij miejsce..." czy coś w tym stylu.
    Odinstalowałem już większość apek i nadal jest ten problem.
    Jestem prawie pewien, że miejsce zabierają update'y softu, które TV sobie ściągał i instalował wielokrotnie w czasie lat użytkowania, albo jakieś bazy danych podłączanych do TV pendrive'ów (było ich sporo). Niestety nie wiem, gdzie je trzyma i jak je skasować.
    Przyszło mi do też głowy, żeby "wyzerować" Androida, niestety mój TV nie wchodzi w Recovery sposobem podanym w 2-gim poście.
  • #19 18336708
    skrzyniu
    Poziom 15  
    Ze strony https://toengel.net/philipsblog/firmware-archiv/ pobierz upgrade_loader dla swojego tv.
    Weź czym starszy i mniejszy pendrive najlepiej 2gb i sformatuj do fat32
    Umieść na nim tylko plik upgrade_loader.pkg
    W ustawieniach telewizora zrób ponowna instalację. Po restarcie tv kiedy wyświetli się plansza konfiguracji języka wyciągnij wtyczkę z prądu.
    Wsadź pendrive do telewizora i włącz wtyczkę do prądu. Powinna rozpocząć się tobie aktualizacja firmware resetującego.
    jak się nie uruchomi aktualizacja kombinuj z różnymi pendrive.
  • #20 18338622
    plopki
    Poziom 13  
    Mój TV, jest taki jak w tytule 50PUH6400 - nie znalazłem na tej stronie przez Ctrl+F nic co zawiera "50PUH" ani nawet "PUH".

Zrobiłem za to inny myk - wszedłem w aplikacje systemowe (te których nie można odinstalować) i po kolei wyczyściłem "Dane aplikacji" i "Aktualizacje".
    Jakieś 0,5 GB wolnego miejsca przybyło, mam nadzieję, że to wystarczy.
  • #22 19820251
    Tejka13135
    Poziom 1  
    Witam można ponowić temat? Mi również to się stało i lipa :/

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik pyta, jak uruchomić tryb "recovery" w telewizorze Philips 50PUH6400, który ma problem z pętlą restartów. W odpowiedziach sugerowane są różne metody, w tym odłączenie zasilania i użycie joypada, jednak użytkownik informuje, że jego model nie ma przycisków ani joypada. Wskazówki obejmują również pobranie pliku ZIP z oprogramowaniem i jego wgranie przez USB, ale pojawiają się błędy związane z nieprawidłowym formatem pliku. Użytkownik rozważa również wymianę płyty głównej na inną z serii Philips, co prowadzi do dalszych problemów z wyświetlaniem obrazu. W końcu, użytkownik znajduje sposób na zwolnienie pamięci, co może pomóc w rozwiązaniu problemu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA