logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wygląda prawidłowy filtr pompy wody w pralce Polar PDT-585?

Artur k. 26 Kwi 2019 13:28 777 2
REKLAMA
  • #1 17927648
    Artur k.
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1692
    Witam

Jak powinien wyglądać filtr przy pompie wody w PDT-585?
    Mój wygląda tak:
    Jak wygląda prawidłowy filtr pompy wody w pralce Polar PDT-585? Jak wygląda prawidłowy filtr pompy wody w pralce Polar PDT-585?
    I jak się okazuje - niczego nie filtruje. Wczoraj przestała mi pralka wodę wypompowywać i jak się okazało przez 20 lat w łopatki pompy nawpadało różnych rzeczy (jakieś monety, śrubki, nakrętki itp.) które gdzieś tam zostały przeoczone i zostały w kieszeniach ubrań.

Wyciągnąłem filtr i się trochę zdziwiłem. W innych pralkach z jakimi miałem do czynienia wygląda to nieco inaczej - jest dużo małych otworków albo w inny sposób ograniczony "prześwit", który uniemożliwia dostanie się do pompy większych przedmiotów. Ten niestety tego nie uniemożliwia, stąd moje wątpliwości czy aby na pewno to tak powinno być. Filtr w pralce jest od nowości, ale może od zawsze tutaj czegoś brakowało?
    W instrukcji piszą, że należy go czyścić, ale tutaj nie ma czego czyścić. :)

Ja wiem, że to już do muzeum się nadaje, ale może ktoś jeszcze pamięta jak to powinno być?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 17927709
    Stefciu_B
    Specjalista AGD
    Ocena: 1222
    Artur k. napisał:
    Wczoraj przestała mi pralka wodę wypompowywać i jak się okazało przez 20 lat w łopatki pompy nawpadało różnych rzeczy (jakieś monety, śrubki, nakrętki itp.)

W Twoim filtrze niczego nie brakuje, oprócz częstszego zaglądania do niego
    Artur k. napisał:
    W instrukcji piszą, że należy go czyścić, ale tutaj nie ma czego czyścić.

Zanim te skarby wlecą na turbinkę pompy leżakują sobie właśnie w tym filtrze i dlatego instrukcja "mówi" o czyszczeniu czyt. zaglądaniu :D
  • #3 17927717
    Artur k.
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1692
    To tak sobie wymyślili... Rozwiązanie spotykane w innych modelach z taką plastikową tacką z otworami jest moim zdaniem lepsze. :)

Zaglądanie do niego wiąże się z niewielkim zalaniem łazienki, dlatego robię to bardzo niechętnie. Co prawda jest wąż spustowy, ale nie sposób go użyć z dwóch powodów. Trzeba podnieść pralkę by jakieś naczynko podstawić, wczoraj jak już się uszarpałem i wstawiłem pralkę na cegły to się okazało że ów wężyk jest zapchany, więc i tak guzik z tego. :D
    I tak podłogę zalałem i tak...

No nic, dzięki za pomoc.
REKLAMA