logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Honda Civic VIII - Nie działa prawidłowa regulacja lusterka (anglik?

cinek112 27 Kwi 2019 08:43 2712 0
REKLAMA
  • #1 17928897
    cinek112
    Poziom 1  
    Witam
    Od niedawna jestem posiadaczem hondy civic z 2009r 1.8 v-tec 5-drzwiowa.
    Problem polega na tym że nie mogę poprawnie wyregulować kąta patrzenia w lusterko lewe.
    Max jak mogę wyregulować na zewnątrz to tak że widzę połowę mojego samochodu (z prawym jest wszystko ok)
    Zdjąłem wkład (szybę) lusterka ale w środku z silniczkiem jest wszystko ok - normalnie szyba dochodzi do zewnętrznego punktu i opiera się o plastikową ramkę lusterka)

Z tego co zdążyłem wyczytać to pewnie lusterko zostało założone od anglika i dlatego jest inny kąt.
    Wyczytałem również że lusterka są takie same a różnią się tyko tym trójkątem którego z jednej strony mocuje się do drzwi a z drugiej do lusterka. Czy to prawda? i czy sama wymiana tego trójkąta załatwi problem z nieprawidłową regulacją?
    Pytam o ten trójkąt ponieważ zakup całego lusterka sprawnego od europejczyka to nie lada sztuka gdyż na allegro 90% ofert to są angole albo wogole nie opisane do jakiego pasuje a te co są opisane że do europejczyka to są astronomiczne kwoty (700-900zł)

[img] Honda Civic VIII - Nie działa prawidłowa regulacja lusterka (anglik?

Powyżej zamieszczam zdjęcie poglądowe lusterka i pomierzyłem zaznaczoną na zdjęciu długość tego trójkąta w lewym lusterku a potem w prawym i wygląda mi że są takie same.
    W którym miejscu kąt w tym trójkącie jest inny w angliku względem europejczyka?[/img]
  • REKLAMA
REKLAMA