logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Windows 10 i nowy laptop Lenovo Legion Y530 strasznie muli

dj_rey 29 Kwi 2019 17:45 1104 3
REKLAMA
  • #1 17933616
    dj_rey
    Poziom 5  
    Ocena: 10
    Witam, kupiłem nowego lapka Lenovo Legion Y530 o takiej specyfikacji:
    Intel Core i5-8300H
    NVIDIA GeForce GTX 1050Ti
    8GB RAM (1x8GB) DDR4 2666MHz
    dysk SSD 512 GB m.2 2280 INTEL 660p PCIe NVMe
    dysk HDD 1TB
    ...i mam pytanie, czy to normalne, że po odpaleniu dwóch programów korzystających z netu zamula mi kompa do takiego stopnia, że próba odpalenia nawet jakiegoś pliku/katalogu nie wspominając o przeglądarce bardzo się wydłuża mino, że procek jest na 34% a pamięć 45% ?
    Wcześniej miałem starego peceta i na win 7 przy tych samych programach lepiej śmigał :(
    Załączniki:
    • Windows 10 i nowy laptop Lenovo Legion Y530 strasznie muli procesy.jpg (147.35 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 17933625
    mariuszlaptop
    Poziom 7  
    Ocena: 2
    Dość dziwne to jest. Przeskanuj dysk w poszukiwaniu błędów... Laptop nie przegrzewa się?
  • REKLAMA
  • #4 17934541
    Matuzalem

Poziom 43  
    Ocena: 1091
    Panie dj_rey nie ma Pan wrażenia, że czy to w opisie, czy to na zrzucie warto umieścić nazwy tych "obciążników"?
    Poza tym przydałaby się wskazówka co do wersji Windows 10 (np. zrzut z winver) oraz podanie czy proces aktualizowania systemu został zakończony.

Tak przy okazji - skoro sprzęt nowy, to skąd to porównanie z działaniem Windows 7. O sposób instalacji tego systemu pytał nawet nie będę - nie ten dział. Właśnie - dlaczego uważa Pan, że to "wina" konfiguracji sprzętowej? Nie wykluczam, że coś może być na rzeczy np. w związku zestawieniem dysków a w konsekwencji sposobem "rozgoszczenia" się systemu na nich (zamiast "na nim").

Byłbym wdzięczny, gdyby odpowiadając na post, który Pan artaa umieścił i do moich wątpliwości się odniósł.
    Konto firmowe:
    Doradztwo podatkowe
    Wilczyńskiego 25/13, Olsztyn, 10-686
REKLAMA