Witam serdecznie,
Postaram się wszystko opisać jak najdokładniej, aby było to zrozumiałe. Stoję przed przeróbką swojego silnika w Astrze G 1.6 8v wersja 75km. Części będę miał od poprzedniego właściciela, który taką przeróbkę miał. Zacznę od tego, że mam zamontowany LPG oraz wersję z klimatyzacją, na której mi również zależy.
Elementy LPG, które są u mnie zainstalowane:
Moje stare części, będę wymieniał na :
Dodatkowo muszę przedłużyć wiązkę TPS i czujnika cieczy chłodzącej i przedłużyć 2 wężyki cieczy chłodzącej. Ponadto będę musiał połączyć wtryski od 16V równolegle, z końcówką monowtrysku. Generalnie poprzedni właściciel dysponuje wszelkimi informacjami jak to wszystko podłączyć itd.
Moje pytanie jest następujące, jeżeli w późniejszym czasie chciałbym zmienić komputer na ten od C16 to jak rozwiązać problem z klimatyzacją. Słyszałem również o sterowniku det3, czy rozwiązało by to problem ewentualnej klimatyzacji? Jeżeli bym zostawił sterownik od X16SZR i dodatkowo dołożył det3, czy to nie ma kompletnie sensu? Bo jeżeli dołożyłbym ten komputer od C16 to wtedy musiałbym przerabiać instalację gazową.
Jakieś sugestie? Tak to wyglądało u poprzedniego właściciela:
Zdjęcie usunięto do czasu wyjaśnienia kwestii zgłoszonego roszczenia dot. praw autorskich
Pozdrawiam.
Postaram się wszystko opisać jak najdokładniej, aby było to zrozumiałe. Stoję przed przeróbką swojego silnika w Astrze G 1.6 8v wersja 75km. Części będę miał od poprzedniego właściciela, który taką przeróbkę miał. Zacznę od tego, że mam zamontowany LPG oraz wersję z klimatyzacją, na której mi również zależy.
Elementy LPG, które są u mnie zainstalowane:
Spoiler:
Zbiornik: Bormech ZTW TIA 49l
Wielozawór: Tomasetto Achille AT.02
Gazoszczelna obudowa: Bormech DT-01.09
Reduktor/parownik: Tomasetto Achille AT.07
Zwór odcinający: Zintegrowany z reduktorem
Przewody: Fagumit (Klasy 2), Transfer OIL 1841,1842
Wlew paliwa: Tomasetto Achille MOD.AT08
Elektroniczna jednostka sterująca: AC STAG 100.
Wielozawór: Tomasetto Achille AT.02
Gazoszczelna obudowa: Bormech DT-01.09
Reduktor/parownik: Tomasetto Achille AT.07
Zwór odcinający: Zintegrowany z reduktorem
Przewody: Fagumit (Klasy 2), Transfer OIL 1841,1842
Wlew paliwa: Tomasetto Achille MOD.AT08
Elektroniczna jednostka sterująca: AC STAG 100.
Moje stare części, będę wymieniał na :
Spoiler:
Kolektor wydechowy 4-2-1 C20XE z flanszą głowicy z C14
Dolot simoty wraz z mikserem rybackiego
Głowica z C14
Wałek z c16 282' taki jak 1,3s.
Kolektor dolotowy c16 z przepustnicą.
Pompa paliwa 3 bar
Wydech będzie customowy
Dolot simoty wraz z mikserem rybackiego
Głowica z C14
Wałek z c16 282' taki jak 1,3s.
Kolektor dolotowy c16 z przepustnicą.
Pompa paliwa 3 bar
Wydech będzie customowy
Dodatkowo muszę przedłużyć wiązkę TPS i czujnika cieczy chłodzącej i przedłużyć 2 wężyki cieczy chłodzącej. Ponadto będę musiał połączyć wtryski od 16V równolegle, z końcówką monowtrysku. Generalnie poprzedni właściciel dysponuje wszelkimi informacjami jak to wszystko podłączyć itd.
Moje pytanie jest następujące, jeżeli w późniejszym czasie chciałbym zmienić komputer na ten od C16 to jak rozwiązać problem z klimatyzacją. Słyszałem również o sterowniku det3, czy rozwiązało by to problem ewentualnej klimatyzacji? Jeżeli bym zostawił sterownik od X16SZR i dodatkowo dołożył det3, czy to nie ma kompletnie sensu? Bo jeżeli dołożyłbym ten komputer od C16 to wtedy musiałbym przerabiać instalację gazową.
Jakieś sugestie? Tak to wyglądało u poprzedniego właściciela:
Zdjęcie usunięto do czasu wyjaśnienia kwestii zgłoszonego roszczenia dot. praw autorskich
Pozdrawiam.
Moderated By CameR:Autor zdjęcia zgłosił roszczenie o prawa autorskie do wykorzystanego zdjęcia.
Proszę o udowodnienie swoich praw autorskich do zamieszczonego zdjęcia.
3.1.1. Jakiekolwiek udostępnianie za pomocą Forum materiałów uzyskanych nielegalnie, bądź w sposób sprzeczny z obowiązującym prawem,