logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Huawei P8 lite - Jak poprzez USB wyłączyć tryb recovery

netwojn1 01 Maj 2019 14:53 4194 7
REKLAMA
  • #1 17936925
    netwojn1
    Poziom 9  
    Witam serdecznie, ostatnio postanowiłem włączyć mój stary telefon z uwagi że pewnej bliskiej mi osobie, telefon niestety uległ wypadkowi tak stwierdziłem, że z chęcia oddam jej mój stary, lecz kiedy próbuje go włączyć on automatycznie uruchamia sie w trybie recovery jest to spowodowane tym, że pare lat temu bawiłem się softem kompletnie nie znając sie na rzeczy i przy próbie przwyrócenia telefonu do stanu fabrycznego telefon zamarł ponieważ usunąłem wtedy jakiś plik który prawdopodobnie odpowiadał za poprawne funkcjonowanie recovery w moim telefonie. Telefon sie uruchamia pokazuje sie logo huawei a nastepnie calkowicie czarny ekran , telefon jest tak jakby włączony poniewaz jest w stanie sie rozładować podczas gdy na ekranie jest "nicość". Moje pytanie jest takie czy jest jakiś sposób aby poprzez podłączenie telefonu do komputera i uzycie jakies konkretnej komendy w konsolii jestem w stanie spowodować, ze moj telefon wlaczy sie tak jak powinien sie wlaczyc czyli w trybie device ?
  • REKLAMA
  • #2 17936940
    adamegah
    Poziom 21  
    Ocena: 91
    Spróbuj komendy adb reboot.
  • REKLAMA
  • #3 17937038
    netwojn1
    Poziom 9  
    Nic to nie dało, dalej to samo
  • #4 17937259
    blahfff
    Poziom 42  
    Ocena: 1286
    Komputer w ogole w jakis sposob wykrywa telefon w tym trybie?
  • REKLAMA
  • #5 17937530
    netwojn1
    Poziom 9  
    Wykrywa, ale mam dość ograniczone pole manewru z uwagi na to że nie jestem w stanie niczego potwierdzić, zaakceptować na telefonie ani nie jestem w stanie zajrzeć w pliki telefonu
  • REKLAMA
  • #6 17937557
    blahfff
    Poziom 42  
    Wykrywa jako co dokladniej? ADB, HDB, fastboot/android bootloader, huawei com 1.0?

Nie da sie tak sobie usunac plikow systemowych czy odpowiadajacych za recovery. Recovery to akurat partycja a nie plik i zeby w ogole miec szanse uszkodzic tego typu dane potrzeba roota.

Mozesz sprobowac wymusic tryb bootloeader/fastboot trzymajac power+klawisz sciszania. Jesli telefon wejdzie w ten tryb (bialy ekran i napis fastboot jesli dobrze pamietam) to wpisanie "fastboot continue" moze ruszyc go dalej. Jesli ten proces by go ruszyl to wypadalo by wowczas wgrac na nowo cale oprogramowanie w trybie fastboot.
  • #7 17937572
    netwojn1
    Poziom 9  
    Wykrywa jako Adb
    Próbowałem wymusić ten tryb ale bezskutecznie telefon resetuje się znowu pojawia się logo a następnie czarny ekran i tak w kółko niezależnie jak długo próbuje
  • #8 17937614
    blahfff
    Poziom 42  
    Probuj raz z podlaczonym do komputera kablem, a raz bez. P8 Lite powinien odpalic w trybie bootloadera bez kabla, ale roznie to bywa.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z uruchomieniem telefonu Huawei P8 Lite, który włącza się w trybie recovery z powodu wcześniejszych modyfikacji oprogramowania. Po próbie przywrócenia do ustawień fabrycznych telefon nie działa poprawnie, wyświetlając czarny ekran po logo. Użytkownik pyta, czy można użyć komendy w konsoli po podłączeniu do komputera, aby uruchomić telefon w trybie urządzenia. Odpowiedzi sugerują użycie komendy "adb reboot", sprawdzenie, w jakim trybie komputer wykrywa telefon (ADB, HDB, fastboot), oraz próbę wymuszenia trybu bootloadera przez przytrzymanie przycisków. Użytkownik informuje, że telefon wykrywa się jako ADB, ale nie może przejść do trybu bootloadera, co skutkuje ciągłym resetowaniem.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA