logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Asrock H81M-VG4 - Po włożeniu procesora płyta główna nie funkcjonuje jak trzeba.

Macio81 07 Maj 2019 16:32 495 5
REKLAMA
  • #1 17948460
    Macio81
    Poziom 6  
    Witam wszystkich forumowiczów. Mój problem dla niektórych napewno będzie banalny. A więc kupiłem nową płytę główną w sklepie , po czym podłączyłem wszystko tak jak powinno , ale komputer nie chciał reagować. Więc cofnąłem się do punktu wyjścia, wymontowałem procesor itd włączyłem płyta działa normalnie lecz po zamontowaniu procerora po paru takich probach , płyta zareagowała ale nie stabilnie. Wiatraki pracowały nie równo po chwili miały najwyższe obroty. Zrobiłem reset biosu przes odłączenie baterii i nadal jest to samo. W sklepie zapewniano mnie że moj procesor intel core i5 czwartej generacji bez problemu będzie pasował i nie trzeba wygrywać nowego bios. Dlatego też proszę o pomoc w wiarę krótkim czasie. (Iestem zielony)
  • REKLAMA
  • #2 17948628
    Pedros050
    Poziom 43  
    Ocena: 3923
    Witam. Wstaw zdjęcie gniazda Socket 1150 po wyjęciu procesora z dobrą rozdzielczością czy piny nie wygięte czasem? I podać oznaczenie procesora I5.
  • REKLAMA
  • #3 17948901
    Macio81
    Poziom 6  
    Asrock H81M-VG4 - Po włożeniu procesora płyta główna nie funkcjonuje jak trzeba. Asrock H81M-VG4 - Po włożeniu procesora płyta główna nie funkcjonuje jak trzeba. Asrock H81M-VG4 - Po włożeniu procesora płyta główna nie funkcjonuje jak trzeba.

Dodano po 1 [minuty]:

Lepszej jakości zdjęć nie zrobię tym tel. ale wydaję się że piny są ok.

Dodano po 9 [minuty]:

Asrock H81M-VG4 - Po włożeniu procesora płyta główna nie funkcjonuje jak trzeba. Asrock H81M-VG4 - Po włożeniu procesora płyta główna nie funkcjonuje jak trzeba. Asrock H81M-VG4 - Po włożeniu procesora płyta główna nie funkcjonuje jak trzeba.
  • REKLAMA
  • #4 17949375
    dt1
    Admin grupy komputery
    Ocena: 8287
    Podaj model zasilacza, który posiadasz oraz model pamięci RAM.
    Płyta, mimo że to chyba najtańszy i najbardziej okrojony model dla tego socketu powinna działać z I5-4440.
    Socket, na tyle ile da się te zdjęcia ocenić, nie wygląda na uszkodzony.
  • REKLAMA
  • #5 17950056
    Macio81
    Poziom 6  
    Asrock H81M-VG4 - Po włożeniu procesora płyta główna nie funkcjonuje jak trzeba. bez ram działa tak samo jakby chciał a nie może a jak już wejdzie na obroty to na maxa ale obrazu brak .
  • #6 17950113
    dt1
    Admin grupy komputery
    Ocena: 8287
    Pamięć powinna działać z tą płytą, mimo że dokładnie tego modelu nie ma na liście wspieranych. Ale są bardzo zbliżone. Zostaje sprawdzenie podłączeń zasilacza (czy do płyty są podłączone oba kable, 24 pin oraz 4 pin), ewentualnie sprawdzenie samego zasilacza (najszybciej podmiana na chwilę).
REKLAMA