logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Baxi Eco 240 - kapiąca woda z zaworu trójdrożnego. Jak naprawić?

Stonedkakaru 07 Maj 2019 20:39 1749 1
REKLAMA
  • #1 17949032
    Stonedkakaru
    Poziom 1  
    Witam serdecznie jestem nowy na forum, do zarejestrowania się tutaj zmusiła mnie kapiąca woda w moim piecu. Jak w tytule.
    Od dłuższego czasu kapie woda z zaworu, nie wiem jak ten zawór się nazywa trojdrozny. Domyślam się że może to być kwestia wymiany uszczelki czy oringu ale chciałbym zaczerpnąć rady fachowców. Z mechanika na bakier nie jestem więc myślę że jestem w stanie usunąć usterkę samemu. Jednakże wolę spytać ludzi którzy mają w tym temacie jakieś doświadczenie. Mianowicie, czy zrobić to samemu? Czy lepiej wezwać serwisanta, druga sprawa jak to zrobić? Trzecia, gdzie kupić części zamienne? Typu oring i uszczelek. No i czwarta czy dobrze kombinuje czy może sprawa jest bardziej poważna niż wymiana oringu. W załączeniu wysyłam zdjęcia omawianego problemu. Będę bardzo wdzięczny jeśli ktoś poinstruowalby mnie jak usunąć usterkę.
    Baxi Eco 240 - kapiąca woda z zaworu trójdrożnego. Jak naprawić? Baxi Eco 240 - kapiąca woda z zaworu trójdrożnego. Jak naprawić?
  • REKLAMA
  • #2 19611503
    Zik_Cortes
    Poziom 8  
    Ocena: 5
    Udało Ci się rozwiązać problem? Mam dokładnie ten sam piec, ten sam problem. Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie ten 'bolec' nie wychodzi w ogóle i piec nie odpala nawet pompy.
REKLAMA