logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Szukam aplikacji do mieszania farb z podstawowych kolorów

Druidamus 12 Maj 2019 11:02 432 0
REKLAMA
  • #1 19703976
    Druidamus
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam,
    przeszukałem wiele informacji na forach, zainstalowałem wiele aplikacji i nie mogę znaleźć. Może ktoś z Was mi pomoże. Może ktoś z Was z czymś takim się spotkał lub korzystał. Poszukuje aplikacji podobnej do Real Color Mixer do pozyskiwania kolorów z innych kolorów farb. Z tymże chodzi mi konkretnie o taką aplikację, w której jakiś kolor pozyskuje z podstawowych barw: żółty, czerwony, niebieski, biały i czarny, a nie barw pośrednich.
    Powyższa aplikacja po wyborze to nie wyświetla wszystkich barw. Nawet tych przybliżonych.
    Aplikacja ma działać mniej więcej tak:
    - wybieram kolor z palety barw lub wpisuje jej kod np CMYK, RGB, HTML, HEX
    - aplikacja informuje mi ile jednostek (np kropli, ml, l) farby czerwonej żółtej niebieskiej białej lub czarnej trzeba wymieszać razem, żeby otrzymać taki kolor lub przybliżony. Jestem świadomy, że podstawowe barwy mogą się od siebie różnić odcieniami w zależności od producenta, ale to mi nie przeszkadza. A jak już by komuś przeszkadzał, to taki szczegół można łatwo naprawić :)
    A to już pewnie abstrakcja: - Fajnie by było gdyby aplikacja miała wbudowana bazę podstawowych kolorów farb znanych marek ( np wybieram farby firmy śnieżka)
  • REKLAMA
REKLAMA