logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Przeniesienie 1 na 2 PC - Windows bez utraty danych

kujaziom 19 Maj 2019 09:12 819 2
REKLAMA
  • #1 17968433
    kujaziom
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Mam pytanie jak przenieść całą zawartość z 1 komputera na 2 komputer bez zbędnego przeinstalowywania instalowania gier programów aplikacji itp. Obydwa komputery mają Windows 10 . Czy jest jakaś opcja chmury ? Na telefonach z androidem nie mam problemu aby przenieść z jednego na 2 . Jak to zrobić w Windows ?

Jak przenoszę ręcznie to część aplikacji nie działa prawidłowo.
  • REKLAMA
  • #2 17968474
    Olza98
    Poziom 14  
    Ocena: 20
    Jesli oba komputery beda zbudowane z takich samych komponentow to mozesz to zrobic z pomaca progrmow do robienia kopi obrazu dyskow. Jesli komputery beda zbudowane z komponentow roznych typow (np, rozne karty graficzne, plyty glowne , procesory , itp.) To w bedziesz musial doinstalowac wlasciwe sterowniki i biblioteki. W tym przypadku lepiej zrobic nowa instalacje wszystkiego.
  • #3 17968494
    Mobali
    Poziom 43  
    Ocena: 3925
    "Ręczne" kopiowanie danych jest pracochłonne i zawodne - nie da się w ten sposób przenieść wszystkich już zainstalowanych programów oraz konfiguracji. Większość elementów po prostu nie będzie działać. Proponuję wykorzystać w tym celu specjalne oprogramowanie dedykowane do przeprowadzenia operacji migracji dysków. Możesz użyć EaseUS Todo Backup Free, AOMEI Partition Assistant, Macrium Reflect Free, Active@ Disk Image czy wiele innych. Znajdziesz je bez trudu w sieci, a programy do klonowania są dostępne także w wersji darmowej i będą całkowicie wystarczające.

Tu znajdziesz instrukcję krok po kroku, jak zrobić to za pomocą edykowanego oprogramowania przeprowadzić migrację danych wraz z systemem: https://www.pcworld.pl/porada/Windows-na-nowy...racja-danych-i-kopiowanie-profilu,400539.html Pamiętaj jednak, że w ten sposób na nowy dysk przeniesiesz także elementy niechciane wszelkie "śmieci". Dlatego, jeszcze przed rozpoczęciem całej operacji proponuję usunąć wszystko co zbędne, przeprowadzić kompletne czyszczenie i optymalizację systemu - może się przydać darmowy "Odkurzacz".
    Pomogłem? Kup mi kawę.
REKLAMA