logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Canon G2400 nie wchodzi w tryb serwisowy - pomarańczowa dioda, brak detekcji

krit 21 Maj 2019 13:28 11523 8
REKLAMA
  • #1 17972510
    krit
    Poziom 10  
    Ocena: 26
    Dzien dobry,
    Moja drukarka odmówiła działania wyświetla błąd 5B00 znalazłem tematy aby wejść w tryb serwisowy i tam szukac rozwiązania ale po próbie włączenia trybu serwisowego zapala sie pomarańczowa dioda i drukarka nie jest wykrywana przez komputer.

Proszę o informacje czy tak ma być ?

Chcialem wykasować ten błąd programem ale nie uruchamiałem go bo widziałem iż musi to być odpowiednia wersja.

Narazie prosze o pomoc jak ją wprowadzić w tryb serwisowy.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 17972534
    krit
    Poziom 10  
    Dokładnie tak samo.

Też mnie się zapala pomarańczowa dioda po 5-krotnym naciśnięciu.
    Wtedy komputer nie widzi drukarki.
  • REKLAMA
  • #5 17972565
    krit
    Poziom 10  
    drukarke normalnie wykrywa ale gdy włączę jak na filmiku tryb serwisowy to wtedy znika z menadżera
  • REKLAMA
  • #7 17972594
    krit
    Poziom 10  
    właśnie nic slychac odpinanej drukarki z usb i tyle.

Dodano po 17 [minuty]:

Udało sie wyłączyłem ja na chwile i odrazu po podłączeniu do prądu wykonałem kombinacje klawiszy.
    Uruchomił sie tryb serwisowy.

Tylko jakim programem zresetować ten błąd ?
  • #9 18151611
    krit
    Poziom 10  
    Link pomógł dziekuje

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z drukarką Canon G2400, która wyświetla błąd 5B00 i nie wchodzi w tryb serwisowy, co objawia się pomarańczową diodą oraz brakiem detekcji przez komputer. Po kilku próbach, użytkownik udało się wprowadzić drukarkę w tryb serwisowy, jednak nadal poszukuje odpowiedniego programu do zresetowania błędu. W dyskusji pojawiają się pytania dotyczące wykrywania urządzenia w menedżerze urządzeń oraz sugestie dotyczące użycia płatnego oprogramowania do rozwiązania problemu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA