logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dlaczego element DIV nie ma koloru tła? Programowanie w HTML-u.

MatiKMK 24 Maj 2019 20:03 423 2
REKLAMA
  • #1 17978955
    MatiKMK
    Poziom 5  
    Witajcie. Od jakiegoś czasu zacząłem programować w html dzięki poradnikom pana Mirosława Zelenta. Niestety poradniki mają już 4 lata i trochę rzeczy się pozmieniało w htmlu. Sytuacja wygląda tak, że podczas tworzenia strony internetowej stworzyłem kwadrat w którym znajdują się mniejsze divy. Problem jest taki że mimo prawidłowych komend zarówno w htmlu jak i css divy nie mają koloru tła.Możliwe że to ja nie zauważam jakiegoś małego błędu pokroju małego średnika.Jeśli ktoś może pomóc, a najlepiej wyjaśnić na przyszłość na czym polega mój błąd, z góry dziękuję. Podobnego tematu nie widziałem a więc zakładam. Tutaj cała treść plików html i css ponieważ elektroda nie pozwala na dodanie ich do załącznika:
    Kod: HTML, XML
    Zaloguj się, aby zobaczyć kod

a tutaj plik css :
    Kod: CSS
    Zaloguj się, aby zobaczyć kod
  • REKLAMA
  • #2 17979225
    muzykant000
    Poziom 1  
    Witam.Przepraszam ze nie na temat ale jestem pierwszy raz na forum .Prosze mi powiedziec jak zadac pytanie w eter by uzyskac odpowiedz kogokolwiek.Pozdrawiam.
  • #3 17979241
    Arkasian
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Ogólnie to klasa CSS jest "retangle" a w HTML masz "rectangle".
    A tak ogólnie: nie używaj atrybutów style, to zła praktyka.
    Poza tym jak masz klasę tile1 to powinieneś dać ją w atrybut class a nie style...
REKLAMA