logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zainstalować Windows bez płyty, dyskietki lub pendrive?

Sons 25 Maj 2019 07:52 2634 6
REKLAMA
  • #1 17979494
    Sons
    Poziom 6  
    Czy są inne metody instalacji systemu Windows bez użycia płytek, dyskietek lub pendrive?
  • REKLAMA
  • #2 17979502
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10425
    Przez siec lub z dysku.
  • REKLAMA
  • #3 17979660
    Sons
    Poziom 6  
    Kolobos napisał:
    Przez siec lub z dysku.

Z dysku czyli w jaki sposób?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 17980020
    Sons
    Poziom 6  
    Kolobos napisał:

Inaczej można czy nie? Jeżeli chodzi o instalację systemu z dysku; mam 3 dyski - na jednym siedzę obecnie, ale chcę na ten drugi co chcę zainstalować system czy mogę przejść do wykonywania tych kroków bo nie chce wykonać czegoś źle co spowoduje pewne rzeczy, które chciałbym uniknąć?

Co mi radzisz; instalacje z dysku czy raczej z sieci? Pewnie powiesz, że Ci to jest obojętnie, ale chodzi mi tu co jest najbardziej wygodniejsze, bez wbijania różnych komend czy coś w tym stylu? Bo nie chce (tak jak wcześniej wspominałem) czegoś zrobić co spowoduje skutki nieodwracalne
  • #6 17980025
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10425
    Dlaczego nie mozesz instalowac z pendrive'a? To najlatwiejsza i najwygodniejsza metoda.

Wez pod uwage, ze nie chcialo Ci sie nawet podac jaki system chcesz zainstalowac, do tego teraz piszesz, ze masz jakies inne dyski i tam tez jakis system.
    Nie napisales, czy chcesz zainstalowac nowy system jako drugi, czy chcesz miec tylko jeden.

Zero informacji i jakies wymagania...
  • #7 17980102
    Sons
    Poziom 6  
    Kolobos napisał:
    Dlaczego nie mozesz instalowac z pendrive'a? To najlatwiejsza i najwygodniejsza metoda.

Wez pod uwage, ze nie chcialo Ci sie nawet podac jaki system chcesz zainstalowac, do tego teraz piszesz, ze masz jakies inne dyski i tam tez jakis system.
    Nie napisales, czy chcesz zainstalowac nowy system jako drugi, czy chcesz miec tylko jeden.

Zero informacji i jakies wymagania...

No dobrze myślałem, że to nie jest, aż tak istotne... posiadam trzy dyski z czego jeden jest pusty na zainstalowanie tego drugiego systemu. Mój obecny system to Windows 7, a ten drugi, który chce zainstalować to Windows 10

Nie posiadam w tym momencie działającego pendrive, wiem że to najwygodniejsza metoda dlatego chce jakąś inną bo później czy nie będzie czasu czy coś innego się znajdzie, a chciałbym już mieć zainstalowany drugi system

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje alternatywnych metod instalacji systemu Windows bez użycia płyty, dyskietki lub pendrive'a. W odpowiedziach zasugerowano instalację przez sieć lub z dysku twardego. Użytkownik posiada trzy dyski, z czego jeden jest pusty, i planuje zainstalować Windows 10 obok istniejącego Windows 7. Pojawiły się wątpliwości dotyczące bezpieczeństwa i wygody instalacji z dysku, a także pytania o możliwość wykonania instalacji bez ryzyka usunięcia danych.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA