logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Laptop Dell na zasilaczu chodzi wolniej a bez niego w ogóle się wyłącza

Doma19 25 Maj 2019 08:36 3096 2
  • #1 17979522
    Doma19
    Poziom 5  
    Ocena: 10
    Hej. To już mój drugi post :-)
    Mam taką sytuację - Rok temu oddałam laptop do naprawy, ponieważ na zasilaczu strasznie wolno chodził (Youtube i Filmy to już w ogóle się zacinały) a jak odłączałam zasilacz, komputer się wyłączał. W serwisie powiedzieli, że problem był z gniazdem, gdzie podłancza się ładowarkę. Naprawili i przez rok wszystko było ok. Komputer normalnie się ładował, potem chodził na bakterii i wszystko działało jak trzeba. Aż to dzisiaj. Komputer znowu szybko tracił baterię więc musiałam go często ładować, a teraz znowu chodzi tylko na ładowarce z tym że wczoraj wszystko działało normalnie (filmy, Youtube itp.) a dzisiaj znowu internet wolniej chodzi i wszystko się zawiesza. A nie mogę odłączyć komputera od ładowarki bo w ogóle się wyłączy! Moje pytanie -
    Co powinnam zrobić? Kupić nową ładowarkę w nadzei, że będzie ładować czy ponownie oddać komputer do serwisu, bo z gniazdem znowu jest coś nie tak?
    Za pomoc będę bardzo wdzięczna :-)
  • #2 17979908
    kindlar
    Poziom 42  
    Ocena: 1603
    Raczej zrób coś z baterią. Jeśli nie trzyma należy ją wymienić.
    Gdy jest włączony wejdź w zarządzanie energią i zobacz na jakim profilu zasilania pracujesz. Może jest tryb oszczędzania energii i system zwalnia.
  • #3 18026549
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
REKLAMA