logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

JBL T110: Jedna słuchawka gra normalnie, druga cicho - jak naprawić?

pankorek3213 25 Maj 2019 15:50 11832 6
REKLAMA
  • #1 17980049
    pankorek3213
    Poziom 6  
    Ocena: 2
    Cześć. ostatnio gdy podłączyłem słuchawki jbl t110 jedna gra normalnie a druga (lewa) działa, ale gra bardzo cicho, na maksymalnej głośności ledwo słychać. co mam działać, wiem co to lutownica i z czym to sie je.
  • REKLAMA
  • #2 17980075
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #3 17980089
    pankorek3213
    Poziom 6  
    niezależy od styków bo czytałem już troche i na pc i na tel nie działa
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 17980155
    arson18
    Poziom 17  
    Ocena: 65
    Jeżeli coś gra a nie całkiem zanikł dźwięk obstawiałbym że masowy styka się z sygnałowych i jeżeli na jednej słuchawce to prawdopodobnie za tym pilotem. Można by było omomierzem sprawdzić ale obawiam się że te słuchawki nie rozbieralne...
  • #6 17980156
    pankorek3213
    Poziom 6  
    jak porusze to w jednej pozycji trzeszczy a czasami wogóle nie wykrywa słuchawek w tym sensie że gra i głośnik telefonu i słuchawki

Dodano po 3 [minuty]:

próbowałem rozebrać pilota i nie idzie

Dodano po 4 [minuty]:

sam pilot działa a jest na niedziałającej słuchawce
  • #7 17982656
    viayner
    Poziom 43  
    Ocena: 2053
    Witam,
    "jak porusze to w jednej pozycji trzeszczy a czasami wogóle nie wykrywa słuchawek w tym sensie że gra i głośnik telefonu i słuchawki" - uszkodzony kabel,
    czasem mozna zlokalizowac problem:
    1) poruszaj powoli kablem (malymi jego fragmentami) poruszajac sie od wtyku do sluchawki, w pewnym momencie problem sie nasili
    2) czasem widac zgrubienie w tym miejscu
    Czeka cie wymiana/naprawa kabla.
    Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z słuchawkami JBL T110, gdzie jedna słuchawka gra normalnie, a druga (lewa) działa cicho, nawet na maksymalnej głośności. W odpowiedziach sugerowane są różne metody diagnostyczne, takie jak sprawdzenie działania słuchawek na innych urządzeniach oraz poruszanie kablem w różnych miejscach, co może ujawnić uszkodzenia. Wskazano na możliwość zwarcia w kablu lub problem z wtyczką. Użytkownik zauważa, że poruszanie kablem powoduje trzeszczenie, co sugeruje uszkodzenie kabla. Wskazano na konieczność wymiany lub naprawy kabla, a także trudności w rozebraniu pilota słuchawek.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA