logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

cannon s100 Nie uruchamia sie

cybergood 13 Wrz 2005 20:18 1106 3
REKLAMA
  • #1 1815516
    cybergood
    Poziom 16  
    Ocena: 6
    mam drukarke cannon s100 (dosc stara ale nie najgorsza )
    no i mam tez pewnien problem poniewaz drukarka nie odpowiada na zadne polecenia.Wczescniej gdy właczyłem ja pod napiecie zasilajace to dawała jakies oznaki zycia (poruszanie sie głowicy,wałków) a teraz brak oznak zycia i jesli chce cos wydrukowac to tez nic ale nie zgłasza żadnego błedu.Gdy wyciągne głowice drukująca to cos działa ale gdy znowu wsadze to to samo.
    Mysle ze to problem z głowica. Jesli dobrze mysle to co sie mogło stac.Czy musze wymieniac głowice ?? czy da sie ja naprawic??

Pozdrawiam cybergood
  • REKLAMA
  • #2 1815537
    marek216
    Poziom 43  
    Ocena: 932
    wpisz w okienku "szukaj" s100 a wyskoczy ci cos takiego :

https://www.elektroda.pl/rtvforum/search.php?mode=results

jak przekopiesz te posty to na 90% znajdziesz odpowiedź na swoje pytanie

Dodano po 5 [minuty]:

a tu już kolega poruszał temat , więc po co zakładałeś drugi temat ?

https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic304241.html
  • REKLAMA
  • #3 1815795
    cybergood
    Poziom 16  
    Ocena: 6
    po pierwsze zapomniałem ze juz tu pytałem na ten temat
    po przeczytaniu tego mojego starego posta nie widze jakiejs konkretnej odpowiedzi bo wymiana głowicy mija sie z celem poniewaz głowica kossztuje ok 120 -130 zł a drukarka to nawet chyba nie 150 wiec mi sie nie opłacii.
    apropo jesli jet głowica uszkodzona to mozna ja naprawic czy lepiej nie próbować?
  • #4 1815936
    marek216
    Poziom 43  
    Ocena: 932
    o udrażnianiu głowic na elektrodzie napisano książke - naprawa elektroniki jest mało realna.
    udrażnianie tylko wtedy gdy głowica zaschnie - jeśli padła elektronika to nie ma wyjścia - tylko wymiana

nikt nie każe ci pamietać ale uzywaj funkcji " szukaj " własnie po to ją twórca forum umieścił aby szybciej znajdować odpowiedzi na często powtarzające sie pytania.

stara prawda o drukarkach tanio kupiona to droga w eksploatacji ( głowica jest materiałem eksploatacyjnym )

i pytanie do ogólu czy coś co kosztuje 200 zł moze być naprawialne ???

i czy to ma sens ???

płacic np 100 zł za naprawe zaiast za 200 kupić nowe ?

- nie oczekuje odpowiedzi na te pytania na forum , pozostawiam to do przemyślenia ( nie nabijajcie postów )
REKLAMA