Mam leciwą instalację Satel CA4v1, która powodowała alarmy pare dni zajęło mi poznanie instalacji, którędy jakie kable idą i ich poprawienie. Kabel od czujki magnetycznej z lini 1 idą w wiązce kabli od manipulatora, na schemacie nie jest określone dokładniej jak to wygląda ale to nieistotne bo z linią 1 i z manipulatorem nie ma problemów.
Instalatorzy puścili kable kominem wentylacyjnym do góry na strych w kominie kable z czujki 2 i 3 łączą się i idą tą samą żyłą do centralki oprócz kabli NC. Czujka 2 i 3 mają oddzielne kable NC.
Przedstawiam dwa amatorskie schematy, pierwszy bez podłączenia układów sabotażowych , wtedy wszystko działa jak należy. A drugi schemat moja próba podłączenia ale nie działają wtedy ani układ sabotażowy ani czujka z piętra podłączona pod linię 3.
Proszę o pomoc jak powinienem podłączyć układ sabotażowy ?
Instalatorzy puścili kable kominem wentylacyjnym do góry na strych w kominie kable z czujki 2 i 3 łączą się i idą tą samą żyłą do centralki oprócz kabli NC. Czujka 2 i 3 mają oddzielne kable NC.
Przedstawiam dwa amatorskie schematy, pierwszy bez podłączenia układów sabotażowych , wtedy wszystko działa jak należy. A drugi schemat moja próba podłączenia ale nie działają wtedy ani układ sabotażowy ani czujka z piętra podłączona pod linię 3.
Proszę o pomoc jak powinienem podłączyć układ sabotażowy ?