logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Opinie o głośnikach Logitech Z533 - czy warto?

airandill 04 Cze 2019 19:30 6747 6
REKLAMA
  • #1 17996211
    airandill
    Poziom 8  
    Witam co myślicie o głośnikach Logitech Z533 ?.

Dodano po 13 [godziny] 42 [minuty]:

Witam naprawdę są takie słabe ?.
  • REKLAMA
  • #2 17997229
    Mobali
    Poziom 43  
    Ocena: 3820
    Co do brzmienia, jest to kwestia czysto subiektywna. Nagraj sobie kilka kawałków na pena, wejdź do sklepu i po prostu posłuchaj przed zakupem. W tym wypadku opinie innych użytkowników na ten temat będą chyba mało przydatne?

Co do innych kwestii... Ten zestaw gra i na pewno spełni swoje zadanie. Sprawą dyskusyjną jest jedynie to, czy za takie pieniądze nie da się znaleźć lepszego rozwiązania. Moim zdaniem - można mieć taniej i lepiej. Dlatego na pewno nie kupiłbym zestawu Logitech Z533.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #3 17997291
    airandill
    Poziom 8  
    A co byś kupił ?.
  • #4 17997524
    Mobali
    Poziom 43  
    U mnie komputer jest podpięty pod dobry wzmacniacz z kolumnami oraz pod zestaw głośników komputerowych Logitech X-140. Jeśli słucham muzyki czy gra jest wymagająca, to dźwięk odtwarzam przez dobre kolumny - naprawdę żadne głośniki komputerowe nie mogą się równać z tego typu rozwiązaniem. A do codziennej pracy i odtwarzania systemowych dźwięków Logitech zupełnie wystarczy, i to ze sporym zapasem.

Dodano po 2 [minuty]:

Odpowiadając na Twoje pytanie - za cenę Logitech Z533 kupiłbym wzmacniacz stereo albo amplituner i kolumny do tego. Wydatek podobny lub mniejszy, ale jakość zupełnie inna. No i ten zestaw przyda się także do normalnego słuchania muzyki z innych źródeł.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #5 17997958
    airandill
    Poziom 8  
    To ja nie znam się kompletnie ja potrzebuję głośników z subem i tyle.
  • #6 17998215
    woodpecker0
    Poziom 21  
    Ocena: 91
    Nie każdy ma miejsce, żeby wstawić kolumny z prawdziwego zdarzenia w pokoju, a na dodatek upchnąć tam jeszcze wzmacniacz czy amplituner. Ja bym bardzo chciał mieć u siebie jakiś mały "zestawik" grający, a wygląda to tak, że tuner i magnetofon stoją nie podłączone na półkach obok książek, CD musiałem sprzedać bo się przestał mieścić, a wzmacniacz... robi się, ale ostatecznie i tak będzie musiał stać w drugim pokoju. Oczywiście są kolumny podstawkowe, ale nawet te nie są takie małe... próbowałem u siebie na biurku przymierzać kolumienki (tak dla porównania) od mini wieży Philipsa (wybaczcie nie przypomnę sobie modelu) no i choćbym nie wiem jak bardzo chciał... nie ma szans... albo stałyby za monitorem, albo byłyby zwrócone w kompletnie losowe strony i stałyby w zupełnie niepasujących (pod względem odsłuchu) miejscach, a pokój... nie taki mały, chyba z 3x4 metry, biurko narożne niby ogromne, a jednak.... tu parapet, tam drukarka, także... nie każdy może sobie na takie rozwiązanie pozwolić.
    Co do samych Z533... miałem, poużywałem chwilę i chyba po tygodniu musiałem odesłać, szumy, piski bajery nie szło tego słuchać... Sporo wtedy czytałem o nich, sporo ludzi miało ten sam problem,, niektórzy odsyłali na gwarancję i... nic to nie zmieniało, także ja wolałem wziąć od razu swoje pieniądze z powrotem, ale! To było chyba ze dwa lata temu, może od tamtej pory się coś zmieniło, nie wiem. Teraz już chyba około pół roku mam Z537 i złego słowa powiedzieć nie mogę... tzn no... gałka głośności nie powala - jakaś taka "luźna" buja się na boki trochę, ale nic złego się z nimi nie dzieje, wyglądem i wymiarami to dla mnie 10/10. Z różnic między nimi, a Z533 to jeszcze Bluetooth w moich i to, ze są trochę droższe, z tego co widzę teraz w Morelach to z 80zł więcej, jak ja kupowałem było trochę taniej.
    Wszystko zależy od ilości miejsca w pokoju, gotówki w portfelu i zastosowania, ja potrzebowałem głośników do komputera to kupiłem głośniki do komputera i wydanych pieniędzy nie żałuję.
  • REKLAMA
  • #7 17998244
    Mobali
    Poziom 43  
    Skoro ma być 2.1, to do rozważenia proponuję także:
    Logitech Z333 - niektórzy twierdzą, że brzmieniowo lepsze od Z533 a za mniejszą kasę.
    Microlab FC330 - bardzo fajne, ale jak dla mnie wadą jest brak wyjścia dla słuchawek.
    Modecom MC-S1 - chyba najprostsze i najtańsze z przyzwoitych, bo kupisz mocno poniżej stówki.
    Creative A120 - cenowo podobne do Modecom MC-S1, najlepiej porównać co lepiej brzmi.
    Modecom MC-MSF15 - zagrają zdecydowanie lepiej od poprzednich!
    Edifier M1360 - niedrogie, ale chętnie wybierane za elegancję i dobry stosunek jakości do ceny.
    Microlab FC-330 - bliźniaki Modecom MC-2110, różniące się tylko firmowym logiem.
    Modecom MC-MHF60U - to już zakres cenowy wskazanych przez Ciebie Logitechów. Ale może brzmią lepiej?
    Pomogłem? Kup mi kawę.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownicy dzielą się swoimi opiniami na temat głośników Logitech Z533, wskazując na subiektywność brzmienia. Niektórzy sugerują, że za tę cenę można znaleźć lepsze rozwiązania, takie jak wzmacniacze i kolumny. Wskazują również na ograniczenia przestrzenne, które mogą wpływać na wybór głośników komputerowych. Alternatywy dla Z533 to Logitech Z333, Microlab FC330, Modecom MC-S1, Creative A120, Edifier M1360 oraz Modecom MC-MHF60U, które są uważane za lepsze pod względem jakości dźwięku w podobnym przedziale cenowym.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA