Dziękuję. Najprawdopodobniej masz rację. To jest w zasilaczu Vestel 17IPS20 Toshiba 40L1333DG. Posiadam okrojony schemat tego zasilacza i nie było na nim zaznaczone co to za element, jedynie Q505. Schemat który Ty załączyłeś jest dokładniejszy. Co prawda na mojej płycie nie ma Q501, ale i tak najprawdopodobniej Q505 to FDC642P. Teraz będę mógł sprawdzić czy ten mosfet jest sprawny. Post założyłem gdyż padło mi podświetlenie matrycy. Wymieniłem Led driver MP3394S i telewizor podziałał może z godzinę. Posprawdzałem większość pozostałych elementów i wydają się sprawne. Teraz po wymianie Led drivera matryca mrugnie na pół sekundy po uruchomieniu i tyle. Mam nadzieję że ten mosfet jest winny, bo inaczej nie mam pomysłu 🙂. Odpiszę jak go sprawdzę czy jest uszkodzony, być może komuś się przyda. 😉
Dodano po 13 [godziny] 24 [minuty]:
Macosmail napisał: Schematy zasilaczy Vestela ciężko nazwać pełnymi. Jest to taka ogólna baza projektowa na podstawie której powstaje wiele wersji. Na pewno nie należy sugerować się wartościami rezystorów, które są często absurdalne.
Masz rację. Z tym się zgodzę.