logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Satel Integra 64 - DloadX nie importuje użytkowników

maddol 09 Cze 2019 21:16 2085 8
REKLAMA
  • #1 18003932
    maddol
    Poziom 6  
    Ocena: 1
    Witajcie,

Padła płyta główna po burzy w Satel Integra64 została wymieniona. Posiadam backup, po zaimportowaniu plików do DloadX użytkownicy są widoczni. Po podłączeniu z centralą znikają. Być może jest to jakiś problem programowy ponieważ na uszkodzonej płycie był stary Firmware i użytkowałem starszej wersji DloadX z 2017 r.

Czy jest możliwość zaimportowania z pliku .csv samych użytkowników ? Inne ustawienia importują się bez problemu.
  • REKLAMA
  • #2 18003971
    marek216
    Poziom 43  
    Ocena: 932
    Nie wiem czy w satelu da się zrobić downgrade. Wątpię i nie miałem potrzeby sprawdzać.
    Jednak najpewniejszą pomoc w tym przypadku dostaniesz z supportu.
  • REKLAMA
  • #3 18004184
    maddol
    Poziom 6  
    Chodzi o to, że jak dany użytkownik zmienił Pin to nie można go podejrzeć. Wygenerowanie 30-40 dostępów i przekazanie jest już dość kłopotliwe.
  • #4 18004324
    dariusz.bembenek
    Specjalista - Alarmy Stacjonarne
    Ocena: 615
    maddol napisał:
    jak dany użytkownik zmienił Pin to nie można go podejrzeć.

Przecież tak to ma właśnie działać (!). Nie może być tak, że podchodzi instalator i dowiaduje się, jakie hasła mają użytkownicy w danym obiekcie.

Gdzieś tu procedura jest nieprawidłowa.
  • REKLAMA
  • #5 18004338
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #7 18005608
    zuzek
    Poziom 17  
    Ocena: 37
    marek216 napisał:
    Nie wiem czy w satelu da się zrobić downgrade

Dokładnie tak samo jak upgrade tak samo downgrade da się zrobić. Czas operacyjny ok 5 min.
  • #8 18005629
    maddol
    Poziom 6  
    Jutro Wam odpowiem na pytania. Defakto instalator chyba sobie nie radzi z tematem ... a z racji, że chciałbym być świadomowym użytkownikiem dopytać wolę choćby tutaj.

Dodano po 20 [minuty]:

alster1 napisał:
    Sprawdź w opcjach administratora czy masz załączoną edycję użytkowników przez serwis, opcja "serwis edytuje"

Możesz podpowiedzieć gdzie to znajdę w DloadX ?
  • REKLAMA

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z importowaniem użytkowników do systemu Satel Integra 64 po wymianie płyty głównej. Po zaimportowaniu danych do DloadX użytkownicy są widoczni, ale znikają po podłączeniu do centrali. Pojawiają się sugestie dotyczące sprawdzenia opcji edycji użytkowników w DloadX oraz przywrócenia ustawień fabrycznych. Wskazano również, że nie ma możliwości edycji użytkowników w DloadX, co może być przyczyną problemu. Użytkownik dopytuje o możliwość importu użytkowników z pliku .csv.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA