Może ktoś posiada wsad do tego rejestratora ? Rejestrator uruchamia się i wisi na logo. Wymieniłem 4 elektrolity ale nadal zawiesza się na logo.
Model : i7-H0704VH
Pamięć : 25Q128
Udostępnij je tutaj i podeślij zdjęcie płyty głównej jak to od środka wygląda. Może uda się sprawdzić na czym się zawiesza rejestrator przez UART w terminalu.
Jak dasz radę podeślij zdjęcie od drugiej strony od spodu. Staram się zlokalizować pamięć SPI Flash ale podejrzewam że jest tam pamieć NAND flash wtedy o DUMP wsad już trochę trudniej.
A i pod te puste gniazda jak zamykasz obudowę to coś masz tam podpięte czy one raczej puste nie używane są ?
No niby pisałeś w pierwszym temacie o tym ale nie mogłem od frontu tego zlokalizować i chciałem się upewnić i zweryfikować.
Andrzej_R napisał:
Te gniazda co zaznaczyłeś to nie sa podłączone .
Na początek sprawdź jakie masz napięcia na pinach przy JP2 względem masy.
Do komunikacji będziesz potrzebował konwertera [usb=https://allegro.pl/listing?string=USB%20RS232%20TTL&bmatch=baseline-var-n-dict4-sort-sqm-bp-com-1-5-0528]USB RS232 TTL[/url]
I dopiero mając to będziesz mógł np przez Putty się połączyć z rejestratorem.
O ile czujesz się na siłach jeśli nie to polecam jakiś serwis. Albo naprawę odpłatną w serwisie producenta dystrybutora o ile świadczą takie usługi.
Dodano po 2 [godziny] 9 [minuty]:
Ten rejestrator jeśli ma digicap.dav to teoretycznie można powiedzieć że to taki hikvision.
Tak więc możesz sie posiłkować tymi informacjami :
Użytkownik poszukuje wsadu pamięci dla rejestratora i7-H0704VH, który zawiesza się na logo mimo wymiany kondensatorów. W odpowiedziach zasugerowano kontakt z wsparciem technicznym, jednak producent nie udostępnia wsadów. Użytkownik posiada firmware w innym formacie, co utrudnia wgranie do pamięci. Inni uczestnicy dyskusji proponują sprawdzenie napięć na pinach oraz użycie konwertera USB RS232 TTL do komunikacji z rejestratorem. Wskazano również, że rejestrator może być podobny do modeli Hikvision, co otwiera możliwość korzystania z dostępnych informacji na temat tych urządzeń. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.