Jak w temacie od jakiegoś czasu co kilka kartek wyświetla mi się komunikat o zacięciu papieru, jednak w rzeczywistości nic takiego nie występuje. W czym może leżeć problem i jak to we własnym zakresie naprawić?
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamfifek62 napisał:Tak, najlepiej namoczyć jakąś szmatke np. Pianka do elektroniki lub innym środkiem czyszczącym, położyć namoczony fragment tam gdzie jest separator (ten brązowy na przeciwko rolki) i puścić coś do wydruku. Oczywiście trzymać szmatke, wtedy rolka wykona cały obrót i i wytrze się o szmatke cała czynność powtórzyć z 3 razy.
fifek62 napisał:To jest sprzęgło rolka jest od góry pod białym plastikiem ale mi tu wygląda na to że pompa się slizga i nie załącza rolki, gdy występuje błąd rolka się obraca w środku?
fifek62 napisał:To jest sprzęgło rolka jest od góry pod białym plastikiem ale mi tu wygląda na to że pompa się slizga i nie załącza rolki, gdy występuje błąd rolka się obraca w środku?
fifek62 napisał:Ale nie mówisz o tej co wyciagles? Jeśli tak to pompa prawdopodobnie do wymiany można rozebrać drukarkę z prawej strony i sprawdzić czy nic nie wpadło do zębatek, czy nic nie blokuje i czy sprezynki na miejscu. Ale to ciężka sprawa.
fifek62 napisał:Nad gniazdem USB masz 1 śrubkę(Patrząc od boku), przy panelu od środka jest 1 zatrzask, a od dołu 2 i jeden duży plastik który zasłania silnik należy odgiąć i wyjdzie.