logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] VW Golf 4 - Nie działają szyby

koksugame 14 Cze 2019 15:49 2622 3
REKLAMA
  • #1 18011216
    koksugame
    Poziom 8  
    Ocena: 1
    witam. mam problem z moim VW, nie mogę otworzyć szyby od strony pasażera za pomocą panelu kierowcy, tylne natomiast się zacinają raz podnosi raz zamyka jednym włącznikiem. znalazłem mały problem od strony pasażera po rozebraniu układu sterującego płytka pcb jest cała natomiast jeden Mikrokontroler jest najprawdopodobniej uszkodzony (nie ma kawałka tego elementu) nie działa tak ze sterowanie lusterkiem prawym (strona kierowcy w 100% sprawna nowy kontroler szyb i lusterek nic nie dał) co możne być przyczyna. dołączam zdj jak wygląda VW Golf 4 - Nie działają szyby
  • REKLAMA
  • #2 18015224
    arthur82
    Poziom 12  
    Ocena: 13
    A sprawdziłeś przewody między drzwiami a karoserią samochodu w gumowej osłonie? (drzwi od kierowcy) Najczęściej one są problemem bo potrafią popękać. Także odsłoń tą osłonkę gumową i sprawdź czy nie przerwały się przewody.
  • REKLAMA
  • #3 18015927
    koksugame
    Poziom 8  
    arthur82 napisał:
    A sprawdziłeś przewody między drzwiami a karoserią samochodu w gumowej osłonie? (drzwi od kierowcy) Najczęściej one są problemem bo potrafią popękać. Także odsłoń tą osłonkę gumową i sprawdź czy nie przerwały się przewody.

przewody sa całe były sprawdzane miernikiem bardziej martwił bym sie tym sterownikiem od strony pasażera ale tak czy tak dlaczego tylne sie zacinają prad płynie cały czas może byc równie dobrze uszkodzony silniczek
  • #4 18343608
    koksugame
    Poziom 8  
    wymienione wszystkie silniczki
REKLAMA