logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak aktywować Spotify na radiu internetowym HAMA DIT 2000?

MARKSON43 16 Cze 2019 10:23 3135 15
REKLAMA
  • #1 18013751
    MARKSON43
    Poziom 18  
    Ocena: 281
    Kupiłem sobie radio internetowe HAMA DIT 2000
    Wszystko jako tako działa ale za cholerę nie wiem jak się połączyć z Spotify...niby trzeba się zarejestrować na stronie podanej w instrukcji ale nie ma takiej opcji.
    Czy ktoś już to robił? szkoda by było nie mieć takiej funkcji.
    Na laptopie czy telefonie działa to bez problemu ale na radiu co kupiłem tylko pisze żeby czekać i tyle.
    Z góry dziękuję za poprowadzenie mnie w odpaleniu tej funkcji.
  • REKLAMA
  • #2 18013847
    jdubowski
    Specjalista - urządzenia lampowe
    Ocena: 2795
    MARKSON43 napisał:
    niby trzeba się zarejestrować na stronie podanej w instrukcji ale nie ma takiej opcji.

Jakiej opcji nie ma? Masz wykupione Spotify Premium?
  • #3 18013948
    MARKSON43
    Poziom 18  
    Nie mam wykupione nic ...a nie ma opcji rejestracji.Dzieki kolego za zainteresowanie bo już tydzień szukam.
    Chodzi mi o to jak się zarejestrować abym włączył potem radio i działałoby Spotify
    Na komórce i laptopie też nic nie wykupowałem i działa... mogę sterować nawet telefonem a gra w laptopie.
    W radiu mam wejść w menu Help i tam ma być kod aby wpisać na stronie ale kodu nie ma i też nie wiem gdzie wpisać.Tylko czy to nie jest rejestracja radia które nic nie wnosiPoczytaj PDF na temat mojego radia oczywiście jak możesz.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 18014038
    jdubowski
    MARKSON43 napisał:
    Nie mam wykupione nic ...

No to sobie wykup, na 1-sze 3 miesiące masz za złotego:

https://www.spotify.com/pl/intro/

Jak sobie skonfigurujesz dostęp na telefonie (lub pececie) i jeżeli telefon (pecet) podłaczony będzie do tej samej sieci co radio to zobaczysz tadio w spotify w dostępnych urządzeniach:

W urządzeniach wybierasz radio:

Po tej operacji powinieneś zobaczyć w menu radia opcję "Spotify Connect"

MARKSON43 napisał:
    Na komórce i laptopie też nic nie wykupowałem i działa... mogę sterować nawet telefonem a gra w laptopie.

W kwestii radia moga istnieć ograniczenia, zauważ ze to nieco odmienny proces - laptop i telefon mają już aplikację przypisaną do twojego (nawet darmowego) konta w Spotify, w radiu się nie rejestrujesz do konta bo brak takiej możliwości. Być może to zadziała dopiero dla konta Premium jak piszą w instrukcji.

MARKSON43 napisał:
    W radiu mam wejść w menu Help i tam ma być kod aby wpisać na stronie

A to gdzie wyczytałeś?

Instrukcja - zobacz stronę 19:
    https://pl.hama.com/webresources/article-documents/00054
  • REKLAMA
  • #5 18014291
    MARKSON43
    Poziom 18  
    Dzięki kolego....
    Ja mam w instrukcji obsługi jak uruchomic spotify i tm jest mowa o kodzie który generuje samo radio ale to chyba nie o to chodzi...
    DIT 2000 widzi tylko na laptopie z którego zrobiłem screena ale nie da się uruchomić....
    Mi to chodzi o to abym miał spotfy na radiu które kupiłem a nie grał z laptopa lub telefonu bo dla mnie to nie wygodne......i bez sęsu.
    Czyli włączam radio i mi gra ...może tak się nie da?

https://www.youtube.com/watch?v=I1BvL82Nbyk
    Załączniki:
    • Jak aktywować Spotify na radiu internetowym HAMA DIT 2000? SPOTIFY.png (195.54 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #6 18014712
    jdubowski
    MARKSON43 napisał:
    DIT 2000 widzi tylko na laptopie z którego zrobiłem screena ale nie da się uruchomić....

Konto Premium już masz? Jesli nie to wróć do dyskusji jak będziesz miał. Jasno na obrazku napisane że działa tylko z kontem Premium.

MARKSON43 napisał:
    Mi to chodzi o to abym miał spotfy na radiu które kupiłem a nie grał z laptopa lub telefonu bo dla mnie to nie wygodne......i bez sęsu.
    Czyli włączam radio i mi gra ...może tak się nie da?

Opis funkcjonalności w instrukcji nie jest pełny, więc nie wiemy tego.

MARKSON43 napisał:
    https://www.youtube.com/watch?v=I1BvL82Nbyk

To masz w końcu Fergusona czy Hamę? Bo film jest o Fergusonie...
  • REKLAMA
  • #7 18014851
    MARKSON43
    Poziom 18  
    Ja ma Hame...
    Zakładam konto....
    A z łaski swojej napisz mi czy to spotify jak chodzi o moje radio HAMA będzie tylko możliwość słuchania poprzez telefon lub laptopa?
    Bo mi chodzi jak pisałem właczam tylko radio i wybieram w nim Spotify i gra moją wcześniej ustawioną bibliotekę?
    No i dziękuję za informacje do tej pory bo jak widzisz nikt więcej się nie interesuje tylko ty....

Aha..20 zł na miesiąc to jest dość drogo ze względu na to że i tak wszystko się znajdzie za darmo np:YT music
    2 zł na miesiąc to by było ok nie myslisz? ot takie moje spostrzeżenie.
    Ja płacę za internet 30 zł za miesiąc czyli LTE z Plusa ..mam routera wifi a tu 20 zł za muzykę!!!!!!
  • #8 18014922
    VooVoo
    Poziom 34  
    Ocena: 266
    Witam. Miałem ten sam problem i szybko znalazłem rozwiązanie. Mój sprzęt też obsługuje spotify ale:
    aby odpalić to w radiu, trzeba mieć konto premium czyli płatne. Wersję bezpłatną można odpalić inaczej. Za pomocą smartfona logujesz się do konta darmowego, a przekazujesz strumień za pomocą bluetooth do radia. Nawiasem mówiąc ten serwis jest mocno przereklamowany i czasem doprowadza mnie do pasji grając co 4/6 utwór ten sam kawałek. Wolę posłuchać innych stacji nadających online, choć w tym wypadku nie można pogonić. Ale za to nie ma reklam, że za .... można .... przez ... :P
  • #9 18014934
    MARKSON43
    Poziom 18  
    No właśnie kupa....czyli muszę mieć właczony telefon aby słuchać muzy z spotify?
    U mnie w Hamie chyba nie ma BT
    Wszystko jest realizowanie przez internet.
    Ja nie kupiłem tego radia pod kontem Spofity i dobrze....dopiero po zakupie zobaczyłem że jest taka funkcja ...widziałem wcześniej ale się tym nie interesowałem.
    A może wiesz jak zarejestrować to radio aby niby miało więcej stacji?
    Coś łapie z internetu ale bardzo dużo jest nazw a nie gra.
  • #10 18014946
    VooVoo
    Poziom 34  
    Nie wiem jakiego rodzaju muzy słuchasz, ale za pomocą tunein, znajdziesz sporo darmowej muzy bez reklam :)
  • #11 18014964
    MARKSON43
    Poziom 18  
    Słucham wszystkiego i co innego co dzień czyli universal.
    Czyli jest taka stacja ? Coś tam trzeba robić chodzi o rejestrację ?
    Czy jest to po prostu ogólnie dostępne....?
    I czy jest dostępna z poziomu tylko radia bo nie wchodzi w grę telefon lub laptop.
  • #12 18015023
    VooVoo
    Poziom 34  
    To aplikacja którą obsługujesz radio z poziomu wifi. W apce szukasz swojej muzy i odpalasz w radiu. Żeby nie było, że reklama - serwis Ipmusic, poznałem w pewnym lokalu, gdzie napisali, że są wolni od zaiks :) :D
  • #13 18015507
    MARKSON43
    Poziom 18  
    Ok dziękuję jednak muza jest odpalana przez telefon? To mi wyklucz korzystanie z fajnego ale zakręconego Spotify.
  • Pomocny post
    #14 18016198
    VooVoo
    Poziom 34  
    Sprawdź, czy tuner jest obsługiwany przez apkę zwaną HEOS (domyślnie dla Denona i Maranza). Jeśli tak, to możesz swobodnie zawalczyć. Jeśli nie, to szukasz stacji, którą lubisz, spisujesz adres itp i w radiu ustawiasz ten adres i dodajesz do ulubionych. Chyba, że to radyjko ma jakiś support przez www.
  • #15 18016346
    MARKSON43
    Poziom 18  
    Przepraszam że tak napiszę ale mnie interesuje tylko muzyka poprzez radio internetowe nie powiązane z telefonem i laptopem itd.
    Czyli właczam radio i gram.
  • Pomocny post
    #16 18090243
    john27_1901
    Poziom 2  
    Przepraszam, ale pomyślałem, ze chcesz słuchać Spotify na radiu. Otóż jeszcze kilka m-cy temu, żeby słuchać Spotify należało zarejestrować się na stronie i wykupić opcję Premium. Od jakiego czasu ponoć wystarczy się tylko zarejestrować( w Twoim przypadku na stronie Spotify z dowolnego urządzenia), a poprzez radio tylko się zalogować i powinno wszystko hulać. Sterowanie oczywiście poprzez aplikację( w tym przypadku Hama).

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z aktywacją Spotify na radiu internetowym HAMA DIT 2000. Wskazówki dotyczące rejestracji na stronie Spotify oraz konieczności posiadania konta Premium są kluczowe. Użytkownik zauważa, że radio nie generuje kodu do rejestracji, a Spotify działa na laptopie i telefonie bez problemu. Inni uczestnicy dyskusji sugerują, że do korzystania z Spotify na radiu HAMA DIT 2000 wymagane jest konto Premium, a bezpłatna wersja może być używana tylko poprzez strumieniowanie z telefonu. Użytkownik poszukuje również informacji na temat rejestracji radia, aby uzyskać dostęp do większej liczby stacji.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA