logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lenovo G50-30 nie uruchamia się po wejściu do BIOSu - co robić?

elgasso 16 Cze 2019 12:31 663 7
REKLAMA
  • #1 18013992
    elgasso
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Lenovo G50-30 nie uruchamia się po wejściu do BIOSu - co robić?
    tak jak na obrazku pojawia mi się po wejściu do biosu jest wszystko ok nie wiem o co chodzi proszę o pomoc
  • REKLAMA
  • #2 18014024
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #3 18014078
    elgasso
    Poziom 2  
    ok sorry
    mam tak jak wejde w biosa Lenovo G50-30 nie uruchamia się po wejściu do BIOSu - co robić?

Dodano po 3 [minuty]:

ok sorry
    mam tak jak wejde w biosa Lenovo G50-30 nie uruchamia się po wejściu do BIOSu - co robić?
  • #4 18014094
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #5 18014105
    elgasso
    Poziom 2  
    teraz wygada to tak Lenovo G50-30 nie uruchamia się po wejściu do BIOSu - co robić?

Dodano po 2 [minuty]:

prawdopodobnie dysk uszkodzony i co mam teraz zrobić i jak odzyskac np. dane na dysku ?
  • #6 18014117
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #7 18014127
    elgasso
    Poziom 2  
    tylko jak mam to zrobić jak w ogole się odpala komp ?
  • Pomocny post
    #8 18014174
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z laptopem Lenovo G50-30, który nie uruchamia się po wejściu do BIOSu. W odpowiedziach sugerowane są kroki diagnostyczne, takie jak ustawienie dysku twardego jako pierwszego urządzenia w kolejności rozruchu oraz wyłączenie opcji USB BOOT i PXE BOOT. W przypadku braku dysku twardego, podejrzewany jest jego uszkodzenie. Użytkownik otrzymuje porady dotyczące sprawdzenia stanu dysku za pomocą narzędzia MHDD oraz możliwości odzyskania danych poprzez podłączenie dysku do innego komputera lub użycie dystrybucji Linuxa z pendrive'a. Dodatkowo, zaleca się zresetowanie BIOSu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA