logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HD-Scope USB PRO nie mogę zainstalować pod Windows 10

CD 23 Cze 2019 03:05 2244 5
REKLAMA
  • #1 18024999
    CD
    Poziom 12  
    Ocena: 23
    .
    Dzień Dobry.

Oscyloskop HD-Scope USB PRO – przystawka do PC
    HD-Scope USB PRO nie mogę zainstalować pod Windows 10hd_scope_u...b_pro_.jpg (247.58 kB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    kupiłem w 2014 roku.
    działał mi ten oscyloskop na innym laptopie i sprawdzał się przy samochodzie. Teraz znów chciałem go użyć do auta, ale mam nowszy laptop i tu już nie mogę go zainstalować. Na Windows 10 mi nie działa.

Pamiętam, że na początku również nie działał z tamtym starszym laptopem na programie z załączonej płyty, ale sprzedawca polecił mi ściągnąć instalator z linku i działało:
    - Wersja 32-bit: http://hdscope.com/dnd/setup%20hdscope%2032-bit.zip
    - Wersja 64-bit: http://hdscope.com/dnd/setup%20hdscope%2064-bit.zip

Teraz nie ma już tej strony w internecie, a ja nie zapisałem tego programu i teraz został mi tylko link.
    Strona producenta www.hdscope.com nie istnieje, sprzedawca, firma z Przemyśla raczej też już nie działa (mam fakturę, ale firmy nie mogę znaleźć)

Program z załączonej płyty instaluje się na Win10.
    Napisane jest w opisie, że sam sterownik USB do urządzenia instaluje się automatycznie, ale jest też opisana procedura instalacji ręcznej, instaluję więc sterownik ręcznie i też nic.

Jeżeli nie podłączę oscyloskopu do USB to program do oscyloskopu zainstalowany z płyty na laptopie włącza się, ale pojawia się komunikat „no surce”:
    HD-Scope USB PRO nie mogę zainstalować pod Windows 10no_sour...jpg (243.8 kB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    Jeżeli teraz podłączę oscyloskop do USB kiedy program jest już włączony to pojawia się taki ekran „error occurred”:
    HD-Scope USB PRO nie mogę zainstalować pod Windows 10komunika..1.jpg (96.41 kB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    Po naciśnięciu click here pojawia się bardzo rozległy raport, ma kilka zakładek, nie wiem jak go tu pokazać?

Jeżeli odpalam program z podłączonym oscyloskopem do USB to program zaczyna się ładować, ale się zatrzymuje i pojawia się od razu ten ekran „error occurred” jw. i program już się do końca nie ładuje.

Co zrobić, żeby ruszył?
    Wydaje mi się, że potrzebny jest do niego nowy instalator. Jeżeli tak to nie mam skąd go wziąć. Jeżeli nie to nie wiem co dalej.
    Kto mi coś podpowie jak to odpalić na PC ?

Obecnie znalazłem dwie oferty sprzedaży jakby takiego samego oscyloskopu :
    https://www.programatory.com/hd-scope-usb-pro-oscyloskop-soft-pl-p-655.html
    https://allegro.pl/oferta/oscyloskop-cyfrowy-soft-pl-hd-scope-usb-pro-8229162575
    (ja dałem w 2014 r. 400,- teraz jest za 200,-)

Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 18028310
    Borygo123
    Poziom 28  
    Ocena: 193
    Masz datę poprawnie ustawioną? Na drugim obrazku masz komunikat "1.01.2001 is not a valid date". Jesteś pewien, że te oprogramowanie działa na Win 10?
  • REKLAMA
  • #3 18028385
    CD
    Poziom 12  
    Ocena: 23
    .
    Borygo123 napisał:
    Masz datę poprawnie ustawioną? Na drugim obrazku masz komunikat "1.01.2001 is not a valid date". Jesteś pewien, że te oprogramowanie działa na Win 10?

Też w pierwszej chwili pomyślałem, że chodzi o datę, ale to by się inne programy też buntowały. Moim skromnym zdaniem u mnie data wydaje się prawidłowa.
    Załączam moją datę i godzinę. Widoczna w prawym dolnym rogu screena z mojego pulpitu. Win 10 czysty, krystalicznie legalny, kupiony z laptopem u wujka Della, więc jakby coś było z datą to by mnie raczej beształ za złą datę ?
    HD-Scope USB PRO nie mogę zainstalować pod Windows 10data.jpg (486.93 kB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    czy z tą moją datą może być coś nie tak ?
    .
    Nie jestem pewien czy działa na Win 10 bo tak jak pisałem wyżej używałem go na Win 7 (czy może XP nawet). Pod Win 10 nie używałem to nie wiem.
    .
    Teraz nie mam kogo zapytać bo zniknął sprzedawca i nawet producent, więc wracamy do punktu wyjścia.
    .
    Ale dziękuję Ci za zainteresowanie Borygo123 i odzew bo widzę, po ilości odpowiedzi (postów), że temat jest trudny nie tylko dla mnie, ale i całej Elektrody.
    .
  • REKLAMA
  • #4 18028406
    Borygo123
    Poziom 28  
    Ocena: 193
    Uruchom na tym laptopie Win 7 (może być na wirtualnej maszynie) i zobacz czy będzie działał. Obstawiam, że program nie jest napisany pod Win 10. Możesz też poszukać innego programu z którym będzie działał ten oscyloskop pod W10.
  • REKLAMA
  • #5 18028460
    Matuzalem

Poziom 43  
    Ocena: 1091
    Borygo123 napisał:

Uruchom na tym laptopie Win 7...

Ew. można najpierw spróbować - jeśli wyjdzie, to będzie oszczędność czasu - instalować w trybie zgodności.
    Konto firmowe:
    Doradztwo podatkowe
    Wilczyńskiego 25/13, Olsztyn, 10-686
  • #6 20865443
    lachowskiandrzej
    Poziom 1  
    Ocena: 1
    >>18024999
    Temat stary, ale ostatnio też próbowałem zainstalować na Windows 10 i nie da się. Mam wersję 2.2 i jest to chyba ostatnia. W trybie zgodności też się nie odpala. Pozostaje Windows 7.

Dodano po 34 [minuty]:

znalazłem identyczny produkt pod inną nazwą i działa pod win10: JT-SCOPEMEGA50
    https://joy-it.net/en/products/JT-ScopeMega50
REKLAMA