logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

MSI GL72 6QD - Dziwnie wysokie temperatury po zmianie pasty

Advix99 27 Cze 2019 12:37 462 2
REKLAMA
  • #1 18032567
    Advix99
    Poziom 2  
    Ocena: 2
    Witam, mam nietypowy problem, ponieważ jakieś ponad pół roku temu nałożyłem pastę z niższej półki Silentium Pactum PT-1 i wszystko działało w miarę dobrze lecz i tak podczas grania w ostatnim czasie temperatury przestały mnie zadowalać, ponieważ sięgały około 75 stopni na procesorze i karcie, więc postanowiłem ją wymienić na thermal grizzly Kryonaut i od momentu wymiany parę dni temu temperatury nawet w czasie przeglądania internetu są w granicach 60 stopni a w niektórych momentach 65+, a podczas grania 80+. Stwierdziłem, że za pierwszym razem zrobiłem coś źle i oczyściłem wszystko i wymieniłem jeszcze raz lecz z takim samym skutkiem. Dodam że cały czas mam podstawkę chłodzącą. Stąd proszę o pomoc bo nie wiem co z tym zrobić i czy warto nałożyć znowu tamtą pastę Silentium, czy może leżeć wina po stronie systemu lub czegoś innego.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 18032659
    aachi
    Poziom 24  
    Ocena: 46
    Skoro się przegrzewa to coś zrobiłeś źle: może za dużo pasty, może za słaby docisk, może uszkodzony wentylator. Przeprowadź też test wrzątku heatpipes.
    Zwracam także uwagę, że temperatura otoczenia wyższa o 10 stopni powoduje, że podzespoły też będą cieplejsze.
  • #3 18032747
    Advix99
    Poziom 2  
    Ocena: 2
    Dobra, na razie dokręciłem wszystkie śrubki na układzie chłodzenia i będę obserwował te temperatury w jakieś chłodniejsze dni bo z wentylatorem jest wszystko w porządku i też nie wydaje mi się żebym dał za dużo pasty bo przy pierwszej wymianie co prawda dałem jej mniej troszeczkę i bałem się, że za mało ale efekty po drugim nałożeniu są takie same jak dałem więcej minimalnie tej pasty
REKLAMA