logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pralka Candy AQUA 1041D1-S - Drzwiczki nieotwierajasie stojąca woda w podajniku

Dzozefin 29 Cze 2019 07:51 10320 5
REKLAMA
  • #1 18035454
    Dzozefin
    Poziom 2  
    Ocena: 2
    Witam
    Właśnie zakupiłam pralkę Candy AQUA 1041D1-S i po jednym praniu powstał problem. Drzwiczki nieotwierajasie a w podajniku płynu jest stojąca woda. Włączyłam program spustu wody z odwirowaniem i nic nie pomogło, dalej drzwi zablokowane, na drzwiach widać też parę co jest dziwne,wody w środku nie widzę.
    Proszę o radę. Pralka jest nowiutka, niewiem co robic
    Dziekuje
  • REKLAMA
  • #2 18035468
    Kenworth 18
    Poziom 43  
    Ocena: 3660
    Skoro pralka jest nowa to sprawdzić w instrukcji obsługi czy nie posiada awaryjnejnego otwierania drzwi (cięgno przy filtrze pompy) i spróbować otworzyć drzwi.
    Odłączyć przewód zasilający pralki z gniazda na 10 minut i ponownie włączyć urządzenie po tym czasie a jeśli nie będzie efektu to wzywać serwis.
  • REKLAMA
  • #3 18035485
    Dzozefin
    Poziom 2  
    Ocena: 2
    Witam
    Tak zrobiłam, w instrukcji nic nie ma o ciegnie, po odłączeniu pralki od prądu drzwiczki się otworzyły. Zaraz wloze pranie, puszczę cykl i zobaczę czy problem pozostał. Czy możliwe że to awaria systemu drzwi i grzałki w nich się znajdujacej(świadczyła Pralka Candy AQUA 1041D1-S - Drzwiczki nieotwierajasie stojąca woda w podajniku by o tym para na drzwiach i to że otworzyły się po odłączeniu zasilania)? Czy powinnam skontaktować się z serwisem?
    Bardzo dziękuję za ekspresowa odpowiedz Pralka Candy AQUA 1041D1-S - Drzwiczki nieotwierajasie stojąca woda w podajniku

Dodano po 6 [minuty]:

Pralka Candy AQUA 1041D1-S - Drzwiczki nieotwierajasie stojąca woda w podajniku

Dodano po 4 [godziny] 21 [minuty]:

Witam niestety po skończeniu cyklu prania zgodnie z instrukcją zapalił się wszystkie diodki razem potem dioda blokady drzwiczek zgasla i usłyszałam trzykrotny dźwięk sygnalizacyjny. Włączyłam pokrętło na off zgodnie z instrukcją lampki zgasly a drzwiczki nadal jak się nie otwierał tak się nie otwierają nawet już wyjęcie wtyczki z prądu niepomoglo. Pranie zostało zablokowane wewnątrz.
    Co robic? Pralka Candy AQUA 1041D1-S - Drzwiczki nieotwierajasie stojąca woda w podajniku Pralka Candy AQUA 1041D1-S - Drzwiczki nieotwierajasie stojąca woda w podajniku
  • REKLAMA
  • #4 18035962
    Kenworth 18
    Poziom 43  
    Dlaczego Pani zrobiła kolejny cykl prania skoro pralka miała problem z odblokowaniem drzwi?
    Jeśli już się udało wyjąć pranie to jeżeli już chciała Pani zrobić cykl testowy czy problem powróci to należało zrobić program piorący, ale bez wsadu.
    Niestety teraz tylko pozostaje wezwanie serwisu jeśli pralka jest fabrycznie nowa bo w takiej sytuacji nie wolno Pani ingerować w urządzenie.
  • REKLAMA
  • #5 18575456
    Jamkassi
    Poziom 1  
    Ocena: 3
    Witam
    Mam dokładnie ten sam problem.
    Czy udało się znaleźć rozwiązanie?
  • #6 18575512
    Kenworth 18
    Poziom 43  
    Jeśli pralka nie jest na gwarancji należy wymienić blokadę drzwi.
    Pytanie dotyczy tego samego modelu pralki? Jeśli nie to proszę podać model urządzenia.
REKLAMA