Witam wszystkich,jest to nowość w chwili obecnej,mam nadzieje że posiadacze CAS 3,podzielą swoje cenne uwagi,dziękuje bardzo i zapraszam do tego nowego działu.
witam,małe przejęzyczenie odnosnie działu,jest to nowe dziecko Duolabs,i właśnie takiego użytkownika jak Ty prosze o porade i spostrzeżenia które wystąpiły podczas użytkowania,jestem w posiadaniu Cas3,wczesniej nie miałem z nim styczności,za wszelkie cenne uwagi dziękuje.
Problemow to ze sprzetem nie bylo jedynie czlowiek jest omylny.Jezeli bedziesz mial jakis problem i jezeli ja sie z nim spotkalem i go rozwiazalem to z pewnoscia pomoge.Wszystko wyjdzie w praniu Pozdrawiam
PS pieknie programuje kartki
Witam
Ja miałem problem z CAS 3+ i chciałem sie podzielić wiedzą ponieważ udało mi się usunąć usterkę.
A więc tak:
Po zaprogramowaniu Diablo Cam Light prawdopodobnie przez mocniejsze zciśnięcie modułu Diablo podczas wyciągania go z gniazda CAS nastąpiło zwarcie w module w wyniku czego uszkodzeniu uległ programator a dokładnie: tranzystor SMD w obudowie SOT23 o oznaczeniu kodowym "5DW 64" (BC807). Tranzystor ten znajduje się najbliżej Gniazda od modułów po jego lewej stronie.
Objawem tego uszkodzenia był komunikat podczas programowania o następującej treści:
"No Response for CAM USB Read Configuration problem 20000015 Timeout expired 80"
Po wymianie tego tranzystora - programator pracuje poprawnie.
Ja pokusiłem się jeszcze o o otwarcie modułu Diablo i włożyłem folie izolującą pomiędzy płytką z elementami a obudową - od Góry- gdzie jest gniazdo na "tzw. kartę SIM" aby zapobiec ponownemu uszkodzeniu.
Zarejestruj konto, Zaloguj się i bądź aktywny na forum, a wtedy reklamy nie będą się pojawiać. Otrzymaj punkty za rejestrację oraz odpowiedzi.