logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

CAS-3 interface - jak rozwiązać problemy z programatorem?

czarek236 15 Wrz 2005 10:11 2273 5
REKLAMA
  • #1 1819653
    czarek236
    Poziom 17  
    Ocena: 10
    Witam wszystkich,jest to nowość w chwili obecnej,mam nadzieje że posiadacze CAS 3,podzielą swoje cenne uwagi,dziękuje bardzo i zapraszam do tego nowego działu.
  • REKLAMA
  • #2 1820537
    mimelektronik
    Poziom 26  
    Ocena: 59
    No czesc mam cas-a 2 +add once jakis czas ...o jakim dziale piszesz i jakich problemach???
    Wyjasnij prosze...
  • REKLAMA
  • #3 1821434
    czarek236
    Poziom 17  
    witam,małe przejęzyczenie odnosnie działu,jest to nowe dziecko Duolabs,i właśnie takiego użytkownika jak Ty prosze o porade i spostrzeżenia które wystąpiły podczas użytkowania,jestem w posiadaniu Cas3,wczesniej nie miałem z nim styczności,za wszelkie cenne uwagi dziękuje.
  • REKLAMA
  • #4 1825352
    mimelektronik
    Poziom 26  
    Ocena: 59
    Problemow to ze sprzetem nie bylo jedynie czlowiek jest omylny.Jezeli bedziesz mial jakis problem i jezeli ja sie z nim spotkalem i go rozwiazalem to z pewnoscia pomoge.Wszystko wyjdzie w praniu Pozdrawiam
    PS pieknie programuje kartki :)
  • REKLAMA
  • #5 1831400
    czarek236
    Poziom 17  
    Witam,dziękuje za pomoc jakby co!a swoją drogą popieram -jest super pozdrawiam.
  • #6 7473389
    Ralf77c
    Poziom 11  
    Witam
    Ja miałem problem z CAS 3+ i chciałem sie podzielić wiedzą ponieważ udało mi się usunąć usterkę.
    A więc tak:
    Po zaprogramowaniu Diablo Cam Light prawdopodobnie przez mocniejsze zciśnięcie modułu Diablo podczas wyciągania go z gniazda CAS nastąpiło zwarcie w module w wyniku czego uszkodzeniu uległ programator a dokładnie: tranzystor SMD w obudowie SOT23 o oznaczeniu kodowym "5DW 64" (BC807). Tranzystor ten znajduje się najbliżej Gniazda od modułów po jego lewej stronie.
    Objawem tego uszkodzenia był komunikat podczas programowania o następującej treści:
    "No Response for CAM USB Read Configuration problem 20000015 Timeout expired 80"
    Po wymianie tego tranzystora - programator pracuje poprawnie.
    Ja pokusiłem się jeszcze o o otwarcie modułu Diablo i włożyłem folie izolującą pomiędzy płytką z elementami a obudową - od Góry- gdzie jest gniazdo na "tzw. kartę SIM" aby zapobiec ponownemu uszkodzeniu.
REKLAMA