logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Zmywarka Siemens SE20290/02 - spadło ramię natryskowe górne

gjaski 04 Lip 2019 11:19 1644 8
REKLAMA
  • #1 18043717
    gjaski
    Poziom 6  
    Ocena: 4
    Spadło ramię natryskowe górne i nie umiem go założyć. Czy ktoś może mi pomóc?
    Być może jest to prosta sprawa, ale na razie nie umiałam sobie poradzić.
    Proszę o pomoc.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 18043839
    conrad9210
    Poziom 26  
    Ocena: 210
    Cześc.
    Mówisz o tej obrotowej części czy o całości przyczepionej do kosza? Jeżeli jest to ta obrotowa to przykręcona ona jest taką dużą plastikową nakrętką. Gdy będziesz ją wkręcać usłyszysz/poczujesz kliknięcie i już będzie przymocowana. W razie czego zrób zdjęcie tej części i wstaw tu. Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 18043855
    gjaski
    Poziom 6  
    Zmywarka Siemens SE20290/02 - spadło ramię natryskowe górne Zmywarka Siemens SE20290/02 - spadło ramię natryskowe górne Zmywarka Siemens SE20290/02 - spadło ramię natryskowe górne

Dodano po 22 [minuty]:

Mam nadzieję że widać odpowiednio na tych zdjęciach
  • Pomocny post
    #4 18043996
    UczenEl
    Poziom 18  
    Ocena: 388
    Co to za owoc na zdj? :D

Sprawdź czy się zaczep nie złamał nad śmigłem
    Musisz ramię na kosz założyć, masz tam zaczepy
    Tylko nie wiem jak Ci to rozpisać , dzisiaj mam ciężki dzień i nie wiem nawet jak się nazywam :D
  • #5 18044083
    gjaski
    Poziom 6  
    Mam nadzieję że widać odpowiednio na tych zdjęciach.
    To był 🍈 melon, bo już go nie ma.
    Podejrzewam że nic się nie złamało, tylko spadło podczas zmywania. Przynajmniej tak wygląda. Nie widzę nic złamanego.
    Próbowałam założyć te zaczepy na kosz, ale co potem? One nawet ładnie wchodzą, tylko co potem, nie wiem.
    Prawdopodobnie u góry trzeba coś przykręcić i chyba z tyłu za koszem.
  • REKLAMA
  • #7 18044183
    gjaski
    Poziom 6  
    Zrobiłam, dobrze się trzyma. Czy to już wszystko? Tak ma być? Jeżeli tak, to bardzo mi pomogłeś tym rysunkiem. Dziękuję i pozdrawiam. Tylko mi odpisz proszę.
  • REKLAMA
  • #9 18044214
    gjaski
    Poziom 6  
    Dziękuję bardzo za pomoc! Mam nadzieję że będzie dobrze działać i nic nie popsułam. To moja pierwsza naprawa. Naprawdę się przestraszyłam.
    Dziękuję i pozdrawiam!
    Ps. Nie poweiedziałeś że należy jeszcze śrubę od spodu dokręcić, dobrze że sprawdzili po mnie fachowcy.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z zamocowaniem górnego ramienia natryskowego w zmywarce Siemens SE20290/02, które spadło podczas zmywania. Odpowiedzi wskazują, że ramię jest przykręcone dużą plastikową nakrętką, a użytkownik powinien upewnić się, że zaczepy są prawidłowo umieszczone na koszu. Po zamocowaniu ramienia, ważne jest również dokręcenie śruby od spodu. Użytkownik potwierdził, że ramię dobrze się trzyma po zastosowaniu wskazówek i dziękował za pomoc.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA