logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak dodać przycisk Play do starego napędu CD-ROM 4x bez modułów?

(LIDER) 15 Wrz 2005 13:51 1097 4
REKLAMA
  • #1 1820198
    (LIDER)
    Poziom 17  
    Ocena: 6
    Na elektrodzie szukałem jak zrobić play w CD-ROM, ale niestety znalazłem tylko moduły sterujące, a to dla mnie nie opłacalna zabawa. Mam CD-ROM sprawny 4x ale niestety nie ma on przyciusku Play. Czy da się jakoś w prosty sposób zrobić ten przycisk?
  • REKLAMA
  • #2 1820323
    sarnask8
    Poziom 16  
    Ocena: 2
    mozesz zrobic tylko kontroler a przycisk play tylko czasem jezeli jest miejsce na plycie glownej obejzyj ja jak jest to jest gdzies kolo przycisku wysuwania tacki... zadko sie zdarza ale czasem jest miejsce.
  • REKLAMA
  • #3 1820356
    ogryz
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 134
    Witam!
    Nawet jeśli jest miejsce na płycie na elementy do przycisku Play, to prawdopodobnie i tak nie zadziała - wiąże się to z koniecznością zmiany programów zawartych w układach napędu.

Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #4 1820805
    fraga
    Poziom 15  
    Ocena: 5
    Moim zdaniem powinno działać - brak przycisku play jest z reguły zabiegiem mającym na celu zmiejszenie kosztów produkcji danego modelu, nie widzę tu potrzeby pisania nowego firmware'u - w końcu przycisk i tak jest elektronicznie "przezroczysty". Nie ma różnicy w tym, czy go nie ma, czy jest rozwarty.
    Jeśli masz miejsce na play na płycie przy panelu czołowym to lutuj przycisk i na 90% powinno działać...
  • #5 1825665
    rafcio363
    Poziom 30  
    Ocena: 265
    albo kup cd z podobna predkoscia,koszt na allegro to gora 10zl
REKLAMA