logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Panasonic KX-F1100 - wciąganie papieru i luzowanie taśmy podczas wydruku

Kazik 15 Wrz 2005 14:34 1212 6
REKLAMA
  • #1 1820293
    Kazik
    Spec od drukarek
    Ocena: 53
    Witam!

W dziedzine faxow Panasonica jestem lamerem :( Zglosil sie do mnie klient, ktory ma problemy z urzadzeniem KX-F1100, otoz twierdzi, ze podczas wydruku "wciaga papier, tasma sie luzuje i wychodzi razem z papierem. wysylanie faxow dziala natomiast odbieranie juz nie". W/g mnie logiczne jest ze moze miec problemy z odbiorem jesli nie moze wydrukowac. Jeszcze nie widzialem tego urzadzenia, dzisiaj sie wybieram do klienta i prosze o jakiekolwiek sugestie lub tez wskazowki bo troszke trudno jest sie porusac po omacku... ;( Z góry serdecznie dziekuje wszystkim za pomoc. Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 1820408
    robal12
    Poziom 15  
    Ocena: 2
    sprawdz rodzaj foli orginał jest dosyc "gruby" podróbki sa cieńsze ja raczej stawiam na folie.pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 1820515
    Kazik
    Spec od drukarek
    Jasne, na pewno to sprawdze, mam jeszcze pytanie - do jakiego innego modelu jest on podobny? Chodzi o to , ze chcialbym sie "podeprzec" jakas serwisowka - do F1100 niegdzie nie znalazlem... i moze chociaz przez analogie moglbym co nieco popatrzec.
  • REKLAMA
  • #4 1820546
    robal12
    Poziom 15  
    Ocena: 2
    jest podobny kx-f1015 .powodzenia
  • REKLAMA
  • #5 1820568
    Kazik
    Spec od drukarek
    Jasne, dzięki - napiszę co było - jak znajdę usterkę ;)
  • #6 1821624
    Pawelcio
    Poziom 22  
    Ocena: 8
    robal12 napisał:
    jest podobny kx-f1015 .powodzenia

no tak też ma sluchawkę i na tym sie kończą podobieństwa.... ani cholery nie jest podobny do 1015, ta sama jest tylko metoda wydruku ale na tej zasadzie jest podobny do wszystkich termotransferów panasonica.... możesz poszukać dokumentacji do kx-f1000 to amerykaniec prawie identyczny jak 1100 , jeśli mam być szczery to też stawiam na zamiennik albo podrabianą kalkę..pozdrawiam Paweł
  • #7 1822689
    Kazik
    Spec od drukarek
    Byłem, widziałem, dotknąłem.... i nie stwierdziłem żadnej usterki. Wystarczyło wyjąć i włożyć spowrotem kalkę na miejsce. Wygląda na oryginalną i klient też twierdził, że zamienników nie używa. Na razie działa - czekam aż sie sypnie....

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczy faksu Panasonic KX-F1100, który podczas wydruku wciąga papier wraz z luzującą się taśmą termotransferową, co uniemożliwia poprawne odbieranie faksów, mimo że wysyłanie działa prawidłowo. Podejrzewano użycie nieoryginalnej lub zbyt cienkiej kalki (folii termotransferowej), co może powodować luzowanie taśmy. Wstępne sugestie wskazywały na sprawdzenie rodzaju kalki, gdyż oryginalna jest grubsza niż zamienniki. W kwestii dokumentacji serwisowej, model KX-F1100 jest podobny do KX-F1000, który ma niemal identyczną konstrukcję i metodę wydruku, natomiast KX-F1015 jest tylko częściowo podobny (głównie pod względem metody wydruku). Po wizycie u klienta i inspekcji urządzenia, problem okazał się chwilowy i został rozwiązany przez ponowne założenie kalki, która wyglądała na oryginalną. Na razie urządzenie działa poprawnie, ale problem może się powtórzyć.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA