logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP DeskJet 840c - Drukarka nie drukuje niektórych kolorów lub drukuje inne

A111 09 Lip 2019 14:15 3441 5
REKLAMA
  • #1 18052092
    A111
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Witam mam problem z moją starą drukarką HP DeskJet 840c. Drukarka podłączona jest do komputera z windows 10 przez port usb i jak dotąd dzialała bez problemów jednak od jakiegoś czasu jest problem z drukowaniem w kolorze jak w temacie, nawet zamiast koloru czarnego potrafi drukować kolor zielony (przy wybraniu opcji drukowania w odcieniach szarości wszystko jest w porządku). Kupiłem nowy tusz kolorowy i nie przyniosło to żadnej poprawy. Zgodnie ze wskazówkami, które wyczytalem w internecie czyściłem styki na tuszu i w drukarce niestety to nie pomaga. Próbowałem także z poziomu ustawień czyścić kasety drukarki co także nie pomaga. Co jeszcze można próbować robić aby naprawić ten problem?
    Załączam obrazek, który drukowałem w wersji której powinien się wydrukować oraz jak faktycznie się wydrukował oraz screenu z poziomu ustawień gdzie czyściłem kasety drukarki.

Z góry dziękuję za pomoc HP DeskJet 840c - Drukarka nie drukuje niektórych kolorów lub drukuje inne HP DeskJet 840c - Drukarka nie drukuje niektórych kolorów lub drukuje inne HP DeskJet 840c - Drukarka nie drukuje niektórych kolorów lub drukuje inne
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 18052808
    alek25
    Poziom 25  
    Ocena: 88
    Ja tu widzę brak tuszu magenta w trójkolorowej głowicy drukującej.Typ C6625A
  • REKLAMA
  • #6 18053712
    huluk
    Poziom 32  
    Ocena: 206
    Trzeba przejrzeć czy nie uszkodziła się gdzieś taśma łącząca elektronikę z koszykiem głowic, ewentualnie czy któryś ze styków nie jest uszkodzony. Ewidentnie widać, że brak jest koloru Magenta który to jest konieczny jako domieszka by uzyskać prawidłowo czerwony (Magenta + Yellow) i niebieski (Cyan + Magenta) na wydruku testowym oraz odcienie szarości które w trybie druku wysokiej jakości są składane ze wszystkich barw (C+M+Y+K).
REKLAMA