logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 3210 szybko się rozładowuje i nie włącza się - co robić?

Mateush 15 Wrz 2005 17:08 1212 9
  • #1 1820639
    Mateush
    Poziom 14  
    Ocena: 3
    Witam,
    mam takowy problem posiadam nokie 3210 i telefon bardzo sbyko siadal tzn rozladowywal sie na stanie cuzwania ok ale wystarczylo puscic 2 sygnalki i jush się wylaczał z czasem ylo coraz gorzej i teraz nawet nie hcce odpalic NIE JEST to wina baterii bo sprawdzalem na 2 innych gdy podepne ładowarke do komórki ( z baterią włozona ) to poladuje chwilke i sie wylacza przyciskam POWER wlacza sie na sekundke i znowu wylacza kiedy ladowarka jest podpieta bez baterii to na wysiwetlaczu ukazuje sie bateryjka od ładowania pomiga ta bateryjka miga i miga ale sie nei wlacza czy wogole on powinien chodzic bez baterii tzn powina sie pojawic ta bateryjka ? błagam pomózcie flasha nei wgram bo nie chce odpalic fona to przycikanie power nic nie daje :( PS w ciagu ostatniego dnia udalo mi sie ja odpalic 2 razy ale po wylaczeniu znowu wariowala :(
  • #2 1821141
    NOOKIA
    Poziom 28  
    Ocena: 37
    to nie wina flesha tylko PA miałem to samo wymiana Pa i po kłopocie (nie zapomniałeś dodać ze podczas pracy ta noki okropnie się grzała w okolicach klawisz?)
  • #3 1821598
    Mateush
    Poziom 14  
    i co z tym PA zrobić ? co do grzania sie nei zauwarzyłem tego moze ja wystarczy potraktowac jak po utopieniu ? bo HA nie posiadam tylko szuszarke do włosów hehe jedyne arawy co robilem to diody i te rezystorki czasem jak kots uwalił przy zabawie na plycie gownej wlutowywaem sprzet mam raczej amatorski co Radzisz?
  • #4 1822168
    JareckiP
    Poziom 27  
    Ocena: 11
    Bez HA nic nie zrobisz, a jesli masz czarne końcówki to już jest więcej zabawy :(
  • #5 1822835
    NOOKIA
    Poziom 28  
    ja na początku mojej zabawy z |GSM zamiast HA używałem opalarki do wymiany PA nadaje się bezproblemowo

spróbuj i sam zobaczysz że to nic trudnego
  • #6 1824950
    Mateush
    Poziom 14  
    a PA który ot jest elemencik i gdzie dostane takie cudo ?
  • #7 1824967
    revolt
    Poziom 34  
    Ocena: 186
    a może poszukasz sam trochę? co się nauczysz to nie zginie. a dostaniesz tylko już raczej wyciągając to z trupa
  • #8 1826992
    Mateush
    Poziom 14  
    Dodam fakt ze jka podpinam ja do kompa przez kabelek do softu i busa to telefon z podpietą łądowarka przestaj e ladowac i bateryjka miga i wydaje dźwięk ostrzeżenia cos takiego jak przy komunikacie nei ładuje albo błednym pinie. Co do tego PA szukam dalej i nie wiem ktory to element wiem juz ze pod bateria gdzies za tymi kratkami ale który :/ ehhh moze kiedys znajde
  • #9 1827096
    JareckiP
    Poziom 27  
    Ocena: 11
    Pod mniejszym ekranem dwie największe kostki albo obie srebrne, albo obie czarne
  • #10 1827465
    NOOKIA
    Poziom 28  
    w tym przypadku dwa srebrne elementy podpisane jako Power Amp
    Załączniki:
    • Nokia 3210 szybko się rozładowuje i nie włącza się - co robić? 3210.JPG (394.7 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy telefonu Nokia 3210, który szybko się rozładowuje i nie włącza, mimo że bateria została sprawdzona na innych egzemplarzach. Telefon podczas ładowania z baterią w środku ładuje się chwilowo, po czym się wyłącza, a przy próbie włączenia działa tylko sekundę. Bez baterii na wyświetlaczu pojawia się migająca ikona ładowania, co budzi wątpliwości, czy telefon powinien działać bez baterii. Wskazano, że problem nie leży w oprogramowaniu (flashu), lecz w module PA (Power Amplifier). Wymiana PA rozwiązała podobne problemy u innych użytkowników. PA to element znajdujący się pod baterią, za kratkami, zwykle są to dwie duże kostki srebrne lub czarne. Do wymiany PA można użyć opalarki zamiast specjalistycznego sprzętu HA, choć bez HA naprawa jest trudniejsza, zwłaszcza gdy końcówki są uszkodzone. Element PA można pozyskać z uszkodzonych telefonów. Dodatkowo, podłączenie telefonu do komputera przez kabel do softu powoduje miganie ikony baterii i sygnał ostrzegawczy, co może wskazywać na problem z ładowaniem lub PIN-em.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA