Co to za elementy na tej płycie oraz jakie mają wartości, ponieważ były zwęglone i nie można nic zmierzyć. Nie znalazłem nic w internecie. Proszę o pomoc w identyfikacji, ewentualnie o schemat. Telewizor Manta 50 cali po zwarciu.
Płyta to: TP.S506.PB801
Jest to Plt 30R 8v lub Pit 30R 8v spisałem wszystko co napisane na nim
Dodano po 51 [minuty]:
Chodzi mi o te trzy elementy ktore powinny by osadzone równolegle do siebie widać na foto upalony druk w necie znalazłem że patrząc od lewej to powinien być kondesatorek i dwa rezystory jakie to wartości
Popatrz jak "zamarkowano" pin.1 na obudowie(słabo widać na foto) i porównaj
1-GND 2-FB 3-RI 4-SENSE 5-VDD 6-GATE
- z tym ,że z pin. Gate idzie poprzez jakiś mały tranzystorek .. dalej na bramke polowego QB101
SMD code t30r sot23-6 to (LD5530)/ lub cos z tej "rodziny"
Moze podejdzie OB2263AP
Chodzi mi o te trzy elementy które powiny być równolegle do siebie widać upalony druk w necie znalazłem że patrząc od lewej to powinien być kondensator i dwa rezystory jakie to wartości. Ja sobie to rozrysuję wieczorem, ale chodzi mi o wartości tych trzech elementów.
✨ Użytkownik poszukiwał pomocy w identyfikacji uszkodzonych elementów na płycie TP.S506.PB801 w telewizorze Manta 50 cali po zwarciu. W odpowiedziach zasugerowano, że płyty są dostępne na eBay oraz w polskich sklepach internetowych. Wskazano na uszkodzenia w układzie zasilania, w tym elementy UB101 i QB101. Użytkownik zidentyfikował jeden z elementów jako Plt 30R 8V. Ostatecznie, po wymianie, telewizor został naprawiony, a wartości uszkodzonych elementów to kondensator 100pF oraz dwa rezystory 10kΩ. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.