Dzień dobry. Mam problem z laptopem Fujitsu S751 mianowicie fabrycznie zainstalowany był Windows 7 Pro (na taki posiada licencję, jednakże skorzystałem z opcji darmowego przejścia do Windows 10 Pro). Obecnie postanowiłem zainstalować Windows 10 na nowo, ustawiłem w biosie dysk w tryb AHCI, instalacja przebiegła bez problemu, sterowniki wszystkie się zainstalowały lecz mam pewien problem. Pod Windowsem 7 Pro bez problemu wchodziłem w bios, wczoraj zauważyłem że odkąd zainstalowałem Windows 10 jest problem z wejściem w bios. Podczas uruchamiania klikam F2, pojawia się napis "please wait..." a po chwili przechodzi do uruchamiania systemu Windows z dysku, to samo tyczy się po kliknięciu F12 które odpowiada za boot menu.
Próbowałem wyciągnąć baterię z laptopa, odłączyć zasilacz i przytrzymać włącznik przez 15-20 sekund co "ponoć" często resetuje bios, niestety brak rezultatu.
Czy ktoś z użytkowników spotkał się z takim problemem? Jeszcze wczoraj pięknie wchodził w bios, ustawiłem dysk w interesujący mnie tryb, zainstalowałem Windows 10 i niestety na tym koniec. Chciałbym uruchomić na tym laptopie MemTest, czy jakiekolwiek inne narzędzie diagnostyczne a nie mogę uruchomić ani boot menu, ani wejść do bios by tam zmienić kolejność ręcznie.
Próbowałem wyciągnąć baterię z laptopa, odłączyć zasilacz i przytrzymać włącznik przez 15-20 sekund co "ponoć" często resetuje bios, niestety brak rezultatu.
Czy ktoś z użytkowników spotkał się z takim problemem? Jeszcze wczoraj pięknie wchodził w bios, ustawiłem dysk w interesujący mnie tryb, zainstalowałem Windows 10 i niestety na tym koniec. Chciałbym uruchomić na tym laptopie MemTest, czy jakiekolwiek inne narzędzie diagnostyczne a nie mogę uruchomić ani boot menu, ani wejść do bios by tam zmienić kolejność ręcznie.