logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pliki VOB. DVD jak konwertować? Jak odtwarzać na PC?

bumble 18 Lip 2019 19:37 40122 9
REKLAMA
  • #1 18068017
    bumble
    Poziom 40  
    Ocena: 1195
    Witam. Mam płytkę a właściwie dwie to są dwie części filmu DVD. Jest to zgrana impreza z kaset VHS na DVD. Pliki na płycie to rozszerzenie vob.
    Tak to wygląda:
    Pliki VOB. DVD jak konwertować? Jak odtwarzać na PC?
    Jak odtworzyć ten film na komputerze? Jak konwertować go do postaci pliku cyfrowego np mp4? Jakich programów użyć? Mam win 10. Chcę z filmu wyłapać pojedyncze klatki i zrobić z nich zdjęcia. Jak się zabrać za to?
  • REKLAMA
  • #3 18068091
    Mobali
    Poziom 43  
    Ocena: 3924
    Sądzę, że nie musisz konwertować tych plików. Wystarczy użycie odpowiedniego odtwarzacza i będziesz mógł normalnie oglądać te pliki na komputerze. By odtwarzać pliki w formacie VOB, powinieneś mieć programowy odtwarzacz DVD, który obsługuje format VOB. Może to być Windows Media Player (wersja 12 lub wyższa) albo VLC Media Player - jest wystarczający. Szczególnie polecam sprawdzone ALLplayer oraz KMPlayer. Niezbędne oprogramowanie znajdziesz na przykład tu:
    https://www.dobreprogramy.pl/ALLPlayer,Program,Windows,13217.html
    https://www.dobreprogramy.pl/VLC-media-player,Program,Windows,13060.html
    https://www.dobreprogramy.pl/KMPlayer,Program,Windows,12538.html

Powinny też zadziałać: Live For Speed, CyberLink PowerDVD 13, CyberLink PowerDirector 11, Roxio Creator NXT Pro, GRETECH GOM Player, Apple DVD Player, ShedWorx Smart Converter, Roxio Toast 11, Roxio Popcorn 4, MPlayerX.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #4 18068113
    bumble
    Poziom 40  
    W wmp jak mam wybrać plik z dysku?

Dodano po 34 [minuty]:

Tak na szybko to zdecydowanie vlc. Można załadować cała płytę dvd i jest normalny suwak do przewijania a w all Player jakiś cuda. Nie widzi płyty tylko pliki w katalogu. Brak przewijania.
  • REKLAMA
  • #5 18069394
    Mobali
    Poziom 43  
    Ocena: 3924
    bumble napisał:
    Tak na szybko to zdecydowanie vlc.
    To już co kto lubi i co komu najlepiej pasuje. U mnie do "dziwolągów" odpalam zwykle KMPlayer albo Bestplayer. Szczególnie ten drugi to intuicyjny, bardzo funkcjonalny i darmowy odtwarzacz w wersji portable, który "waży" zaledwie niewiele więcej od megabajta. Mieści się więc na wszelkie paluchy, czy dokładki do zgrywanych płyt. Może się przyda, więc dołączam.
    Załączniki:
    • BESTplayer - portable.exe (1.16 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #6 18069610
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #7 18069652
    bumble
    Poziom 40  
    Szukaj to moje drugie imię.👍
    Tak poważnie jeśli chodzi o zdjęcia to nie wiem jak wyjdą. Napewno nie najlepiej ale Print screen raczej odpada. Zdecydowanie pojedyncze klatki do wyłapania. Jak będę w domu zmienię bon na mpeg i zobaczę. Dzieki w każdym razie za wszystkie podpowiedzi. A darmowy program do edycji video w którym mogę to zrobić znasz jakiś?
  • REKLAMA
  • #8 18069678
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik pyta o sposób odtwarzania i konwersji plików VOB z DVD na komputerze. Odpowiedzi sugerują, że pliki VOB można odtwarzać bez konwersji za pomocą programów takich jak VLC Media Player, Windows Media Player, ALLPlayer, KMPlayer oraz innych. Wskazówki dotyczą również konwersji plików VOB na format MPEG poprzez zmianę rozszerzenia, co umożliwia ich odtwarzanie w standardowych odtwarzaczach. Użytkownicy polecają także programy do edycji wideo, które pozwalają na wyłapanie pojedynczych klatek, takie jak darmowe narzędzia do montażu filmów. Wskazówki dotyczące konwersji i edycji filmów są również podane, w tym linki do programów konwertujących.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA