logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

BlueStacks 3 przestaje działać po restarcie Windows 10 - co robić?

pacak24 20 Lip 2019 22:39 1158 3
REKLAMA
  • #1 18071555
    pacak24
    Poziom 10  
    Ocena: 52
    Witam piszę w takiej sprawie bo zainstalowałem program BlueStacks 3 na moim Windowsie 10 pro x64. Po zainstalowaniu tej wersji programu wszystko działało bez problemu się uruchamiał program ale jak wyłączyłem kompa i uruchomiłem go ponownie to już się program nie uruchamia. Ani jak tam pisze na ich stronie aby wyłączyć program antywirusowy i uruchomić ponownie kompa w moim przypadku Avast. Nic żadnej reakcji dalej nie działa i się nie uruchamia. Nie interesuje mnie aktualizacja programu BlueStacks 3 na nowszy bo potrzebuje tej wersji do zainstalowania GameGuardian i musiałem zrobić roota na programie BlueStacks 3 bo na nowszych wersjach się już nie da zrobić. Proszę o pomoc jak mam uruchomić ten program bo po instalacji i zanim wyłączyłem kompa program działał bez problemu.
  • REKLAMA
  • #2 18071658
    fenixpiotr
    Użytkownik obserwowany
    Ocena: 2
    Propozycja jest taka aby instalować program, potem restartować maszynę
    Następnie dopiero odpalić program jaki zainstalowałeś.

Nie znam wyżej wymienionych programów więc nie pomogę - zaznaczam że do poprawnego działania wiele aplikacji potrzebuje różnych komponentów, składników dodatkowych i ustawień w systemie.

Poczytać należy specyfikację danej aplikacji lub jakiś plik pomocy, może odwiedzić stronę producenta i zapytać co jest wymagane - ja wiem gdzie i jak zainstalować w systemie aby działało poprawnie, lecz najpierw trzeba dojść do przyczyny. (Tym bardziej że twierdzisz że działało bez problemu - na pierwszy rzut oko to brak uprawnień i niepoprawnie skonfigurowane usługi - Uprawnienia do plików i dodać użytkownika USŁUGA)

Czy program w ogóle się uruchamia i nie spełnia swoich funkcji czy nie włącza się wcale?
  • REKLAMA
  • #3 18072019
    pacak24
    Poziom 10  
    Ocena: 52
    Właśnie program w cale się nie włącza
  • #4 18072784
    fenixpiotr
    Użytkownik obserwowany
    Ocena: 2
    Jakieś specjalne wymagania co do ustawień pamięci - prawy przycisk na plik uruchamiający program (w pliku skrótu na pulpicie można też dopisać jakieś wartości argumenty do ścieżki uruchomienia)
    Albo w zaawansowanych opcjach np uruchom w osobnym obszarze pamięci.

Takie informacje, czy to jest potrzebne czy coś innego to jedynie producent software'u może wiedzieć.

powodzenia
REKLAMA