logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Porządnie przeprowadzone szkolenie na uprawnienia SEP 1kV

Rudder 28 Lip 2019 11:21 750 8
REKLAMA
  • #1 18084450
    Rudder
    Poziom 18  
    Ocena: 101
    Gdzie w Poznaniu lub w jakiej firmie szkoleniowej są porządnie przeprowadzanie szkolenia elektryczne SEP 1kV ? Są one potrzebne mi w pracy na stonowisku serwisowym przy usuwaniu awarii w systemach automatyki kolejowej.
  • REKLAMA
  • #2 18084496
    retrofood
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 4781
    Rudder napisał:
    Gdzie w Poznaniu lub w jakiej firmie szkoleniowej są porżądnie przeprowadzanie szkolenia elektryczne SEP 1kV ? Są one potrzebne mi w pracy na stonowisku serwisowym przy usuwaniu awarii w systemach automatyki kolejowej.

Aby było porządnie, to trzeba zaczynać od szkoły, niestety. Bo żadne szkolenie w SEP lub gdzie indziej, nie da Ci wiedzy podstawowej, bez której wszystko i tak jest czarną magią. Poza tym zapamiętaj na przyszłość, że stwierdzenie "szkolenie elektryczne SEP 1 kV" nie oznacza niczego. Bo potwierdzeniem posiadania konkretnych umiejętności jest "Świadectwo Kwalifikacyjne" z odpowiednimi adnotacjami. Informacje na ten temat znajdziesz TUTAJ
  • REKLAMA
  • #3 18084876
    Rudder
    Poziom 18  
    retrofood napisał:
    Aby było porządnie, to trzeba zaczynać od szkoły

Niezgodzę się z Twoją wypowiedzą bo polskie szkoły (również uczelnie) nie prowadzą praktyk tylko wciskają durną teorię ludziom a wiadomo, że tylko i wyłącznie dobra praktyka podnosi umiejętności to tak samo jak na kursie prawo jazdy gdzie teoria tylko przeszkadza w dobrym zrozumieniu zasad ruchu drogowego. Jak się nie znasz to się lepiej nie wypowiadaj bo przez Ciebie ktoś nie potrzebnie straci czas na wkuwaniu pierdół w szkołach. No chyba że Ci chodziło o zagraniczną szkołę np. w Londynie.

retrofood napisał:
    Bo potwierdzeniem posiadania konkretnych umiejętności jest "Świadectwo Kwalifikacyjne" z odpowiednimi adnotacjami. Informacje na ten temat znajdziesz

Posiadam takowe jako Technik Informatyk od tych ministrów których opisujesz w swoim poście i myślę, że więcej umiałbym bez takiego kwitka a co do samego świadectwa to nic nie umiem co jest w nim napisane bo to właśnie od polskiej szkoły i ministerków.

retrofood napisał:
    szkolenie elektryczne SEP 1 kV

Myślę, że wolę przejść takie szkolenie pod okiem urzędu elektryki i energetyki bo będę umiał cokolwiek o prądzie (czyli całkiem inaczej niż w polskiej szkole gdzie nic bym nie umiał) tylko proszę mnie naprowadzić na takie dobre szkolenie od Urzędu Elektryki.
    Natomiast to o czym Ty mówisz retrofood, czyli wiedza nauczy mnie niemiecka firma, która przecież wie że polskie szkoły nikogo nigdy nie nauczyły.

Czyli podsumowując żeby było porządnie to tylko nie polskie szkoły tylko uprawnienia i praca w terenie a Ciebie retrofood proszę o podanie linku do dobrych szkoleń elektrycznych.
  • #4 18084919
    retrofood
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 4781
    Rudder napisał:
    retrofood napisał:
    Aby było porządnie, to trzeba zaczynać od szkoły

Niezgodzę się z Twoją wypowiedzą bo polskie szkoły (również uczelnie) nie prowadzą praktyk tylko wciskają durną teorię ludziom a wiadomo, że tylko i wyłącznie dobra praktyka podnosi umiejętności

Właściwie nie mam Ci już niczego więcej do powiedzenia. Przecież Ty i tak wszystko wiesz najlepiej, nawet wszelkie kursy są Ci zbędne.
  • REKLAMA
  • #5 18084974
    Rudder
    Poziom 18  
    Jakie kursy ? W polskich szkołach nie ma kursów a jeśli są to jest ich za mało lub są za krótkie żeby czegokolwiek się nauczyć.
    Ludzie w Polsce mają robić najpierw na szybko uprawnienia i pracować we firmach zagranicznych, a te firmy zagraniczne wysyłają Polaków i będą wysyłać za granice na kursy specjalistyczne na których Polaków nauczą dużo.
    Ty masz podać mi tylko namiary na dobre uprawnienia SEP 1kV i to wszystko.
  • REKLAMA
  • #6 18084999
    Brivido
    Poziom 34  
    Ocena: 425
    SEP i inne świadectwa kwalifikacyjne to można porównać do prawa jazdy. Tam nie uczysz się budowy auta, dróg. Jeździć co prawda jako tako, ale jak to robić bezpiecznie, jakaś pierwsza pomoc itp. Na "SEPie" nie nauczysz się elektryki, tylko o sprawach związanych z bezpieczeństwem, czego po części o elektryce się czegoś dowiesz.
  • #7 18085008
    bearq
    Poziom 39  
    Ocena: 1599
    Rudder napisał:
    Ty masz podać mi tylko namiary na dobre uprawnienia SEP 1kV i to wszystko.

Kolega retrofood to twój służący że MA CI DAĆ namiary?
  • #9 18085122
    Topolski Mirosław
    Moderator Elektrotechnika
    Ocena: 1602
    Żaden kurs nie zastąpi wiedzy, którą zdobywa się nauką w szkole i latami praktyki. Świadectwo Kwalifikacji dostajesz po egzaminie jednak cały czas musisz uzupełniać i pogłębiać swoją wiedzę a oczekiwanie że kol. podadzą Ci kurs który uczyni Cię od razu super specjalistą jest błędne bo na wysiłek zdobywania wiedzy w temacie musisz zdobyć się sam i wiedzieć czego szukasz adekwatnie do pracy którą chcesz wykonywać.
    Wobec roszczeniowych oczekiwań kol. temat zamykam.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje informacji o rzetelnych szkoleniach elektrycznych SEP 1kV w Poznaniu, które są niezbędne do pracy w serwisie przy usuwaniu awarii w systemach automatyki kolejowej. W dyskusji podkreślono, że podstawowa wiedza zdobyta w szkołach jest kluczowa, a same kursy SEP nie zastąpią praktyki. Uczestnicy wymieniają się opiniami na temat jakości edukacji w polskich szkołach oraz znaczenia praktycznych umiejętności. Wskazano, że świadectwo kwalifikacyjne jest ważne, ale nie wystarcza do uzyskania pełnej wiedzy w dziedzinie elektryki. Użytkownik prosi o konkretne rekomendacje dotyczące szkoleń.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA