logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 6310i - brak wyświetlacza po wgraniu flesza, jak naprawić?

midland 16 Wrz 2005 12:58 899 8
REKLAMA
  • #1 1822839
    midland
    Poziom 11  
    Witam po wgraniu flesza do 6310i znikł wyswietlacz. Powiedzcie jak ją spowrotem postawić
  • REKLAMA
  • #2 1822990
    tomikos2
    Poziom 17  
    Ocena: 4
    wgraj spowrotem backupa, powinien ruszyc
  • REKLAMA
  • #3 1823092
    midland
    Poziom 11  
    A mozesz pomuc Mi to zrobić mam "twistera" i jaki plik i gdzie go wgrać?
  • REKLAMA
  • #4 1823302
    tomikos2
    Poziom 17  
    a zgrałeś oprogramowanie z telefonu zanim wgrales nowe??
  • #5 1823339
    midland
    Poziom 11  
    niestety to robił moj przełozony i nie zgrał oprogramowania, a Ja nie miałem jeszcze tego rodzaju przypadku zawsze fleszowałem i było ok. a teraz.... dlatego zwracam sie o pomoc
  • REKLAMA
  • #6 1823551
    tomikos2
    Poziom 17  
    najlepiej było by wgrac bacuka, bo wyświetlacze przy wgrywaniu softu raczej nei padają, nigdy o czyms takim nie słyszałem.

A jeszce pytanmie.

Wgrałeś jakiś modyfikowany soft czy orginbał.

I w jakiej wersji miałeś poprzednie oprogramowanie, bo pasowąło by wgrać tą sama wersje tego softu.
  • #7 1823637
    midland
    Poziom 11  
    podobno szef wgrał tą sama ale miałem i wyzsze. Dzienki za wszelka pomoc poprostu kumpel z zaprzyjazinionego serwisu postawił mi tą słuchawke.
    Temat uważam za zamkniety. Dzieki za wszelkie rady
  • #8 1823739
    tomikos2
    Poziom 17  
    ale napisz co było tylko soft??

Innym moze sie to przydac
  • #9 1833581
    midland
    Poziom 11  
    poprostu postawiona była jako trupa,. Pozdrawiam teraz jest wszystko ok

Podsumowanie tematu

✨ Po wgraniu nowego oprogramowania (flesza) do telefonu Nokia 6310i zniknął wyświetlacz. Zalecano przywrócenie oryginalnego backupu oprogramowania, co zwykle rozwiązuje problem, ponieważ uszkodzenie wyświetlacza podczas flashowania jest mało prawdopodobne. Pojawiły się pytania o to, czy przed wgraniem nowego softu wykonano kopię zapasową oraz czy wgrywany był oryginalny czy modyfikowany firmware. Ostatecznie problem został rozwiązany przez serwis, który "postawił" telefon, a użytkownik potwierdził, że urządzenie działa poprawnie. Wskazano, że najlepiej wgrywać tę samą wersję oprogramowania, którą telefon miał wcześniej, aby uniknąć komplikacji.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA