logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

System vista się nie uruchamia nawet w systemie awaryjnym

PanNiePomocny 30 Lip 2019 05:06 495 9
REKLAMA
  • #1 18087503
    PanNiePomocny
    Poziom 6  
    Ocena: 4
    Mam problem z mamy laptopem znowuuuu
    na początku ekran się nie pokazywał więc wyjąłem jedną kość ram i działa normalnie do czasu
    Teraz mam problem z system próbuję uruchomić (tryb awaryjny) ale blokuje mi na pliku
    \Windows\system32\drivers\crcdisk.sys
    Nie mam płyty z Win Vista miałem gdzieś z Win XP ale jej już nie ma wie ktoś jak ominąć ten błąd?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 18087841
    Nozownik
    Poziom 19  
    Ocena: 19
    Obraz płyty Windows Vista. Należy go nagrać na płytę korzystając z opcji "nagraj obraz na płytę" i masz płytę z Windowsem
  • #5 18087855
    PanNiePomocny
    Poziom 6  
    leonov napisał:
    PanNiePomocny napisał:
    Nie mam płyty z Win Vista
    To sobie pobierz np. https://winiso.pl/windows-desktop/windows-vista

Jak mam do uruchomić na laptopie z Vistą???? bo w takie coś się nigdy nie bawiłem
  • REKLAMA
  • #6 18087858
    leonov
    Poziom 43  
    Ocena: 2237
    Nozownik napisał:
    Należy go nagrać na płytę
    Lub, zrobić rozruchowy pendrive.
  • #7 18087859
    PanNiePomocny
    Poziom 6  
    Nozownik napisał:
    Obraz płyty Windows Vista. Należy go nagrać na płytę korzystając z opcji "nagraj obraz na płytę" i masz płytę z Windowsem

Mogę na pendrive??? ile do będzie ważyć
  • REKLAMA
  • #8 18087919
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10438
    Sciagnij to sie dowiesz.
  • #9 18088262
    PanNiePomocny
    Poziom 6  
    Kolobos napisał:
    Sciagnij to sie dowiesz.

nie idzie jest jakiś błąd

Moderowany przez dt1:

Jeśli chce Kolega otrzymywać pomoc na tym Forum - to proszę o nieco więcej precyzji. Czy problemem jest przepisanie, jaki to błąd? Bo zgadnięcie, jaki błąd się wyświetla u Kolegi może być problemem i nikt nie będzie tego zgadywał.

• #10 18088428
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10438
    Pliki pobieraja sie bez problemu.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z laptopem, który nie uruchamia systemu Windows Vista, nawet w trybie awaryjnym, zatrzymując się na pliku Windowssystem32driverscrcdisk.sys. Po wcześniejszych problemach z ekranem, użytkownik usunął jedną kość RAM, co poprawiło działanie laptopa, ale nie rozwiązało problemu z systemem. Użytkownicy forum sugerują pobranie obrazu płyty Windows Vista i nagranie go na płytę lub stworzenie rozruchowego pendrive'a. Użytkownik nie ma płyty z Windows Vista, a wcześniejsza płyta z Windows XP jest niedostępna. Pojawiają się pytania o proces nagrywania obrazu oraz o wymagania dotyczące pendrive'a.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA