logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak dorobić kabel z jackiem do starej rączki do selfi?

jtk 02 Sie 2019 13:25 366 4
REKLAMA
  • #1 18093265
    jtk
    Poziom 9  
    Ocena: 3
    Witam! Posiadam starą (dawną) rączkę do selfi kiedy jeszcze nie było podłączenia na kabelek. Więc postanowiłem dorobić taki kabelek. I tu zaczął się problem. Zamontowałem kabelek z jack_em i wyłącznik jak jest teraz na oryginalnych uchwytach, ale to nie działa. Próbę zrobiłem na oryginalnym w sklepie i działa. Próby z połączeniami robiłem na różne sposoby i nic. Więc myślę że między kablami a wtykiem musi jeszcze coś być tylko nie wiem co i gdzie. Proszę o pomoc co tam jeszcze brakuje. Może jakiś schemat połączeń. Pozdrawiam J.K.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 18098620
    jtk
    Poziom 9  
    Ocena: 3
    Wszystko to ładnie wygląda, tylko to nic mi nie mówi. Już w pierwszym poście pisałem że robiłem połączenia na różne sposoby i nie ma żadnych efektów. Jest pokazane żeby przylutować przełącznik żeby można było robić krótkie zwarcia, ale to nic nie daje potrzebny jest jakiś rezystor tylko jaki i gdzie. Prosiłbym kogoś kto miał z czym takim styczność i sam testował. Pozdrawiam J.K.
  • REKLAMA
  • #4 18098638
    bubu1769
    Poziom 43  
    Ocena: 2360
    W pierwszym podanym linku masz opisane zastosowanie samej wtyczki jack, przycisku i dodatkowego programu na androida w którym możesz ustawić co ten przycisk ma robić.
    W drugim linku masz opisane działanie przycisków z użyciem rezystorów i to powinno działać bez dodatkowych aplikacji.
    Wystarczyło tylko przeczytać podane tematy.
REKLAMA